Πριν μερικά χρόνια στην Ελλάδα μπορούσε κάποιος να αγοράσει ένα αυτοκίνητο και η πρώτη δόση για την αποπληρωμή του ήταν μετά από 2-3 χρόνια. Αυτό συνεχίζει να συμβαίνει στις ΗΠΑ και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι αγοραστές στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού χρωστούν περίπου 1,1 τρις δολάρια σε δάνεια αυτοκινήτων.

Το συγκεκριμένο ποσό είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ, μιας και έχει αυξηθεί κατά 7,1%. και πλέον εγείρονται ζητήματα για τους δανειστές ή τις αυτοκινητοβιομηχανίες, λόγω της αύξησης των επιτοκίων και των λιγότερο προσιτών μηνιαίων πληρωμών. Έτσι, οι καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα πιθανώς να δυσκολευτούν να πληρώσουν τα δάνεια των αυτοκινήτων τους, καθώς το μέσο επιτόκιο για ένα 5-ετές δάνειο για καινούριο αυτοκίνητο έχει αυξηθεί από 4,27%.

Επίσης, ο μέσος όρος δανείου καινούργιων αυτοκινήτων έχει αυξηθεί στα 30.621 δολάρια, με τον μέσο όρο μηνιαίων πληρωμών των δανείων να έχει φτάσει στα 504 δολάρια ανά μήνα. Αυτό οδήγησε στους αγοραστές να επιλέξουν ένα επιμηκυμένο δάνειο, καθώς ο μέσος όρος ενός νέου δανείου είναι 68,8 μήνες. Επίσης όλο και περισσότεροι επιλέγουν μακροπρόθεσμα δάνεια μεταξύ 85-96 μηνών για την αγορά νέων οχημάτων, ενώ το 17,7% των αγοραστών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων επιλέγει δάνεια διάρκειας 73-84 μηνών.

 • mixalhs7

  Τα δάνεια των αυτοκινήτων μαζί με τα φοιτητικά είναι οι επόμενες φούσκες που θα σκάσουν στις ΗΠΑ μετα την καταστροφή του 2008.
  Όπως λέγεται ενώ στην αγορά ακινήτων μπήκαν κανόνες για να μην ξαναγίνει αυτό που έγινε πριν 9 χρόνια, στα δάνεια αυτοκινήτων και σπουδών δεν μπήκαν κανόνες έτσι κυκλοφορούν στην ελεύθερη αγορά συνθετικά ομόλογα δηλ τοξικά.

 • ε τι κάθονται, ξεκινάτε και εδώ να πάρουμε κανά αμάξι, ποιός νοιάζεται τί θα γίνει σε δέκα χρόνια.

 • εκει στο αμερικα νομο κατσελη δεν εχει ????? :-D

 • SAMURAI-66

  Ο καπιταλισμος δεν εχει προβληματα και δινει παντα λυσεις στα αγαπημενα του παιδια της τραπεζες που τροφοδοτουν την πορεια του.
  Στην ελλαδα ετοιμαζουν ηλεκτρονικους πλειστηριασμους ακινητων…παρανομους και αντισυνταγματικους οπως λενε πολυ καλα οσοι γνωριζουν απο την στιγμη που δεν εμπλεκεται δικαστηριο και η κατοικια προστατευεται απο το συνταγμα της χωρας που δυστυχως το εχουν κανει κουρελοχαρτο…οπως συμβουλευει το ΔΝΤ.
  Θα πρεπει να ετοιμαζονται και στην αμερικα για τα τετρατροχα τους!

 • Anestis Genk

  Αν μια οικονομία έχει 100 δολάρια και ο πλούσιος της υπόθεσης έχει τα 50 και την επόμενη χρονιά τα 70 κτλ.
  Για να διατηρήσεις την κατανάλωση και άρα παραγωγή και άρα…
  πρέπει είτε να πάρεις τα λεφτά από αυτόν που μαζεύει λεφτά που δεν μπορεί να ξοδέψει, δλδ τρελή φορολογία που είχε η Αμερική με το new deal,
  είτε να κόψεις χρήμα και να μοιράσεις και τα 100 δολάρια να τα κάνεις 150 την επόμενη χρονιά.
  Ε τα δάνεια αυτό κάνουν περίπου.