Το γερμανικό κρατίδιο της Έσσης της Γερμανίας, ανέθεσε στην Siemens να κατασκευάσει το eHighway, ένα σύστημα που θυμίζει πολύ αυτό των τραμ των πόλεων.

Η Siemens θα αναλάβει να δημιουργήσει ένα σύστημα ηλεκτροφόρων καλωδίων, μήκους 10 χλμ στον αυτοκινητόδρομο A5. Θα είναι ο πρώτος ηλεκτρικός αυτοκινητόδρομος για φορτηγά παγκοσμίως και σε αυτά θα κινούνται φορτηγά που διαθέτουν ένα σύστημα στην οροφή, που ενώνεται με τα ηλεκτροφόρα καλώδια, τα οποία δίνουν κίνηση στον υβριδικό κινητήρα, που αποτελείται από έναν κινητήρα πετρελαίου και έναν ηλεκτροκινητήρα.

Η υποδομή αναμένεται να είναι έτοιμη εντός του 2018, με την Siemens να έχει δοκιμάσει το συγκεκριμένο σύστημα πίσω το 2012 σε μια απόσταση 2 χλμ στη Σουηδία. Η ιδέα είναι τα φορτηγά να λειτουργούν με ρεύμα καθ’όλη τη διάρκεια που βρίσκονται στον αυτοκινητόδρομο και μόλις βγούνε από αυτόν, να λειτουργούν με τον υβριδικό κινητήρα τους. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται δραστικά η χρήση πετρελαίου, μειώνοντας παράλληλα και τις εκπομπές CO2.

 • Anestis Genk

  Τρόλλεϋ;

 • PAO

  Θα καινε λιγνιτη και πετρελαιο για να κανουν τα φορτηγα ηλεκτρικα

 • DarkV12Tdi

  O Νίκολα Τσέλα θα έκανε Ασύρματη ηλεκτροκίνηση με κεραίες και δωρεάν ενεργεία απλά..και τον φάγανε.

  • spookiewon

   Τι τον φάγανε ρε μεγάλε? 87 χρονών πήγε, πόσο να ζούσε δηλαδή? Χωρίς να παραγνωρίζω την σπουδαιότητα του ανδρός, το “Δωρεάν ενέργεια” είναι εξ’ορισμού αντίφαση, κάποιος μηχανικός μηχανισμός συλλογής/παραγωγής/μετατροπής της ενεργείας είναι πάντα απαραίτητος

  • DarkV12Tdi

   Προφανώς δεν εννοώ ότι τον δολοφόνησαν, καλά αυτό δεν το ξέρει κανείς, απλά λόγω της τεχνολογίας, οι εφευρέσεις του,δέχτηκε πολύ πόλεμο με άλλους εφευρέτες της εποχής του και δεν είχε την υποστήριξη σε σχέση με τον πχ Έντισον που είχε και στήριξη. Το περίεργο ,μετά τον θάνατό του Νίκολα Τέσλα το FBI κατάσχεσε όλα τα έγγραφά του και σημειώσεις του.

 • Gmph fast

  Τι μας ενδιαφέρει να μην καίγεται πετρέλαιο στην εθνική οδό την στιγμή που οι ΑΠΕ είναι παγκοσμίως στο 20% της παραγωγής;;