H Καλιφόρνια εξετάζει την απαγόρευση των οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης

Σχετικά άρθρα

Η Καλιφόρνια είναι από τις πιο “πράσινες” πολιτείες των ΗΠΑ και οι αρχές της εξετάζουν να απαγορεύσουν τις πωλήσεις των οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, προκειμένου να επιτευχθούν οι μακροπρόθεσμοι στόχοι για καθαρότερη ατμόσφαιρα.

Ο Jerry Brown, κυβερνήτης της Πολιτείας εξέφρασε την άποψη, να απαγορεύσει την πώληση οχημάτων που κινούνται με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ο Brown, ένας από τους υπέρμαχους της ανάγκης πολιτικών για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής στις ΗΠΑ, θα αντιγράψει παρόμοιες κινήσεις που ανακοίνωσαν πολλές χώρες όπως η Κίνα, η η Σκωτία, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία και η Νορβηγία.

Η υιοθέτηση μιας τέτοιας πολιτικής θα έπληττε την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία λόγω της κρίσης της αγοράς αυτοκινήτων στην Καλιφόρνια. Περισσότερα από 2 εκατομμύρια νέα επιβατικά οχήματα καταγράφηκαν στην πολιτεία το 2016, περισσότερα από τη Γαλλία, την Ιταλία ή την Ισπανία.

Εάν εφαρμοστεί μια απαγόρευση, οι αυτοκινητοβιομηχανίες από τη General Motors έως την Toyota θα υπόκεινται σε νέα πίεση για να καταστήσουν τα ηλεκτρικά οχήματα το πρότυπο για τη μεταφορά στην πιο πυκνοκατοικημένη πολιτεία των ΗΠΑ, δημιουργώντας νέες αμφιβολίες για το μέλλον των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...