Ο jet κινητήρας του Bloodhound SSC πήρε μπροστά. Επόμενος στόχος τα 1.600 χλμ/ώρα

Σχετικά άρθρα

Φαίνεται ότι το φιλόδοξο project του Bloodhound SSC, που έχει ως στόχο να πιάσει ταχύτητα 1.000 μιλίων/ώρα (1.600 χλμ), έχει μπει στην τελική του φάση. Παρότι υπήρξαν καθυστερήσεις λόγω έλλειψης κονδυλίων, η Geely, η μητρική εταιρία της Volvo, έχει βάλει πλάτες ώστε να ολοκληρωθεί η προσπάθεια.

Πριν λίγες μέρες ο EJ200 jet κινητήρας της Rolls-Royce πήρε μπροστά, με τις πρώτες δοκιμές ταχύτητας να γίνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στο cockpit βρέθηκε για πρώτη φορά ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο των τελευταίων 20 χρόνων, o Andy Green, και σχεδιάζουν να τρέξουν στις 26 Οκτωβρίου το πυραυλοκίνητο Bloodhound με ταχύτητα έως και 320 χλμ/ώρα στον κεντρικό διάδρομο στο αεροδρόμιο Newquay, στην Κορνουάλη. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικές και δημόσιες μέρες, για τις οποίες θα υπάρχουν εισιτήρια, που θα μπορούν να αγοραστούν online. Το πρόγραμμα δοκιμών του Οκτωβρίου θα έρθει μετά από ένα μήνα δοκιμών, που αποσκοπούν στο να δείξουν ότι το σύστημα διεύθυνσης, τα φρένα, η ανάρτηση, τα συστήματα δεδομένων και τα ηλεκτρονικά δουλεύουν σωστά.

Αν οι δοκιμές στον διάδρομο 2.740 μέτρων του Newquay είναι επιτυχείς, το Bloodhound θα αποσταλεί στην ειδικά προετοιμασμένη διαδρομή των 18 χλμ. στο Hakskeen Pan, στη βορειοδυτική Νότια Αφρική, για την πρώτη από τις δύο προσπάθειες υψηλής ταχύτητας. Στην αρχή, οι ιθύνοντες ελπίζουν να πιάσει 800 μίλια/ώρα, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του Green (το 1997 με το Thrust SSC), που ήταν 763,065 μίλια/ώρα.

Η νέα προσπάθεια δεν αναμένεται νωρίτερα από το δεύτερο μισό του 2018, εκεί όπου ελπίζουν να πιάσουν τα 1.000 μίλια/ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...