Η Lamborghini συνεχίζει το teasing της Urus η οποία θα παρουσιαστεί επίσημα στις 4 του Δεκέμβρη στην έδρα της ιταλικής εταιρίας στο Sant’Agata Bolognese και στο video αυτό μας δείχνει τον προκάτοχο του νέου της μοντέλου, την LM002. Η Lamborghini δηλώνει:

Η Lamborghini Urus επαναπροσδιορίζει τις δυνατότητες, δημιουργώντας μια δική της κλάση: πρωτοφανής απόδοσης SUV, πολυτέλεια και ευελιξία, με το χαρακτηριστικό δυναμικό DNA σχέδιο ενός σπορ αυτοκίνητου της Lamborghini.

Θα έχει εξαιρετική δύναμη και ροπή, ξεχωριστό σχεδιασμό και πολύ σημαντικό παρουσιαστικό. Παράλληλα θα προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες εκτός δρόμου.

Το αυτοκίνητο θα φορά τον ολοκαίνουργιο twin-turbo V8 κινητήρα 4,0-λίτρων, με απόδοση 650 άλογα. Η κίνηση θα μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός κιβωτίου με μετατροπέα ροπής, και όχι διπλοσύμπλεκτο, με την Urus να παρουσιάζεται στα τέλη του χρόνου, με τα πρώτα αυτοκίνητα να κυκλοφορήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Για την Lamborghini, η Urus δεν είναι σημαντική για την βιωσιμότητα της, αλλά έχει μεγάλες προσδοκίες από αυτήν, καθώς το 2018 αναμένει να κατασκευάσει 1.000 αυτοκίνητα, έτσι ώστε να αγγίξει τις 3.500 αυτοκίνητα το 2019, τότε που θα παρουσιαστεί και η υβριδική της έκδοση.

Η Lamborghini πλέον δεν κατέχει το ρεκόρ του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στο Nurburgring με την Huracan Performante (χάνοντας το από την Porsche 911 GT2 RS), και με την Urus δεν ενδιαφέρεται να πάρει το αντίστοιχο του ταχύτερου SUV στη Πράσινη Κόλαση. Και αυτό γιατί το ιταλικό SUV θα μπορεί να καλύπτει ένα ευρύτερο φάσμα καθηκόντων, όχι απλώς να είναι το ταχύτερο SUV στο Nurburgring.

  • Mika

    Τι αμαξι κι αυτο το περιπτερο με ροδες, η LM002…
    :p :p
    Ακομα και μετα απο τοσα χρονια, τη λες ακομα επιβλητικη..

  • δες που θα μας κανουν με κατι τετοια ”χαζα”……να τα αγαπησουμε τα SUV στο τελος !!!!!!!!
    bring it on baby !!!!!!!! :-D