Το σκάνδαλο της Kobe Steel όλο και μεγαλώνει, με την ιαπωνική εταιρία να δηλώνει χθες πως έχει χάσει ορισμένους πελάτες της, οι οποίοι προτιμούν πλέον ανταγωνιστές της.

Ο τρίτος μεγαλύτερο προμηθευτής μετάλλων στην Ιαπωνία πριν από δύο εβδομάδες παραδέχθηκε πως παραποιούσε για πάνω από 10 χρόνια τις ποιοτικές προδιαγραφές προϊόντων αλουμινίου και χαλκού που χρησιμοποιούνται σε αυτοκίνητα, αεροσκάφη, διαστημικούς πυραύλους και αμυντικό εξοπλισμό.

Η εταιρία έκανε γνωστό πως βρήκε παραποιήσεις και στις ποιοτικές προδιαγραφές προϊόντων χαλκού που παράγει το εργοστάσιό της στην πόλη Hatano, νοτιοδυτικά του Τόκιο. Την Παρασκευή, η μετοχή της Kobe Steel υποχώρησε κατά 1,6%, χάνοντας σχεδόν το 40% της αξίας της από τότε που ξέσπασε το σκανδάλο , κάτι που σημαίνει πως η εταιρία έχει χάσει πάνω από 1,5 δισ. ευρώ από τη χρηματιστηριακή της αξία.

 • Mika

  Λογικη συνεπεια των πραξεων της…

  • manowar

   Πανω απο 10 χρονια παραποιουσε λέει μεταλα που χρησιμοποίησαν αυτοκινητα αεροσκαφη κτλ κτλ στην ιαπωνια….χαχαχαχαχα που ειναι αυτα τα δακρυβρεχτα σχολια 100 σειρων των jdm τρολλακιων για την vw;;

 • SAMURAI-66

  Μονο αν βρεθουν πραγματικα στοιχεια επικινδυνα για τον ανθρωπο και την ασφαλεια του στης κατασκευες θα εχει τεραστιο φταιξιμο και θα ειναι σωστο να τους επιβληθει τιμωρια βαρια….μεχρι τοτε θα περιμενουμε γιατι μονο λογια ακουω και τιποτα αλλο απο τα οποια παραποιημενα μεταλλα και την αντοχη τους.