Η ιαπωνική κυβέρνηση πήρε πίσω την πιστοποίηση ποιότητας για τα προϊόντα χαλκού που παράγει η Kobe Steel, εξαιτίας του σκανδάλου που πλήττει την τρίτη σε παραγωγή και πωλήσεις ιαπωνική χαλυβουργία, που όπως παραδέχτηκε, παραποιούσε τα στοιχεία που αφορούσαν την ποιότητα και την ανθεκτικότητα του αλουμινίου και του χαλκού που πούλησε την τελευταία 10ετία στους πελάτες της.

Οι αρχές της Ιαπωνίας αναφέρουν πως η ανάκληση του βιομηχανικού πιστοποιητικού, που θα πλήξει περαιτέρω την υπόληψη της εταιρίας, έγινε λόγω των “ανάρμοστων χειρισμών” της Kobe Steel σε ό,τι αφορά τη διαφάνεια των στοιχείων που αφορούν τα προϊόντα της και την ελλειμματική ποιότητά των προϊόντων.

Μετά την ανακοίνωση της απώλειας του πιστοποιητικού ποιότητας, η τιμή της μετοχής της Kobe Steel υποχώρησε κατά 1,5% στο Χρηματιστήριο του Τόκιο. Η αξία της μετοχής της Kobe Steel, έχει μειωθεί κατά περίπου 35% από τότε που έσπασε το σκάνδαλο. Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 500 εταιρίες επηρεάζονται από το σκάνδαλο, μεταξύ των οποίων συναντάμε πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, εταιρίες κατασκευής αεροπλάνων, πυραύλων, ελικοπτέρων, δορυφόρων, τρένων, αλλά και εταιρίες που κατασκεύασαν σταθμούς παραγωγής πυρηνικής ενέργειας, αλλά και περιβλήματα για πυρηνικά απόβλητα.