Η Bentley έχει πάει στο Nurburgring μια υβριδική Bentayga προκειμένου να διεξάγει εκεί δοκιμές εξέλιξης. Το μοντέλο αναμένεται στην αγορά το 2018 και θα φορά τον 3,0-λιτρο κομπρεσοράτο V6 κινητήρα βενζίνης που θα συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα. Πρόκειται για το παρόμοιο κινητήριο σύνολο που συναντάμε την Porsche Cayenne S E-Hybrid απόδοσης 416 ίππων και 590 Nm ροπής.

Ο Wolfgang Durheimer, το πρώην αφεντικό της Bentley, σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε πει πως η βρετανική εταιρία θα προσφέρει plug-in υβριδικές εκδόσεις σε όλα τα μοντέλα της στο εγγύς μέλλον, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους πελάτες της, να χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα της Bentley στους δρόμους των πόλεων χωρίς να εκπέμπουν ρύπους, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Συμπλήρωσε πως τα plug-in υβριδικά μοντέλα παρέχουν “τα καλύτερα των δύο κόσμων [αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκίνητα]”, ενώ θα είναι η “τέλεια λύση” για τους πελάτες της βρετανικής εταιρίας που χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους καθημερινά στα κέντρα των πόλεων, εκεί όπου σε κάποια χρόνια από σήμερα, θα απαγορευθούν τα αυτοκίνητα που θα καταναλώνουν βενζίνη και πετρέλαιο.