Ο CEO της Audi, Rupert Stadler, σε πρόσφατη συνέντευξή του ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύουν να πουλήσουν την Ducati.

Όπως είπε:

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η Ducati ανήκει και θα ανήκει στην οικογένεια της Audi. Η Ducati είναι η τέλεια εφαρμογή της φιλοσοφίας μας για τον κόσμο των μοτοσικλετών

Τα βήματα που γίνονται για τη μείωση των κοστών κατά 10 δισ. ευρώ, η μείωση της γραφειοκρατίας και η σύσφιξη των δεσμών με την Porsche, σταδιακά αυξάνουν τη χρηματοδοτική και οργανωτική ικανότητά μας για τις στρατηγικές μεταβολές.

Δεν εγκρίνουμε την πώληση της Ducati, ούτε της ΜΑΝ, ούτε της Renk. Όποιος μπορεί να διαβάσει τα οικονομικά αποτελέσματα του VW Group για το πρώτο 6μηνο της χρονιάς μπορεί να αντιληφθεί ότι δεν χρειαζόμαστε χρήματα. Τα περιουσιακά μας στοιχεία δεν είναι για αρπαγή από κυνηγούς ευκαιριών.

Η Volkswagen νωρίτερα μέσα στο έτος έχει ζητήσει από τις τράπεζες να εκτιμήσουν τις επιλογές για τη Ducati και την Renk, εταιρεία κατασκευής κιβωτίων αυτοκινήτων, καθώς επιδιώκει να αφήσει πίσω της το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων, αλλά και να να κάνει στροφή στα ηλεκτρικά και στα αυτόνομα αυτοκίνητα.

Τα σχέδια πώλησης της Ducati είχαν ήδη σταματήσει το καλοκαίρι, όταν τα ισχυρά εργατικά συνδικάτα της VW, αντιτάχθηκαν στη λογική για ανάγκη πώλησης περιουσιακών στοιχείων λόγω ανησυχιών για την οικονομική αντοχή του ομίλου, λόγω των δαπανών του Dieselgate.