Τα ταχύτερα αυτοκίνητα ανά κατηγορία στο Nürburgring

Σχετικά άρθρα

Το απόλυτο δυναμόμετρο για την ταχύτητα των αυτοκινήτων στην πίστα είναι το Nürburgring Nordschleife. Προκειμένου κάποιες εταιρείες να πείσουν τους υποψήφιους αγοραστές, βάζουν τα αυτοκίνητα στην «Πράσινη Κόλαση», με αποτέλεσμα να σπάσουν το ρεκόρ στην αντίστοιχη κατηγορία, κάτι που αποτελεί τον μεγάλο στόχο.

Αντίθετα με τους περισσότερους(;), κάποιοι δεν ενδιαφέρονται για τους χρόνους, αφού κοιτούν συνολικά ένα αυτοκίνητο και δεν ψάχνουν τη διαφορά στο δευτερόλεπτο. Ακόμα κι έτσι, όμως, έχει ενδιαφέρον να δούμε τα ταχύτερα αυτοκίνητα ανά κατηγορία, κάνοντας έτσι και συγκρίσεις σε περίπτωση που το θέλεις.

Ταχύτερο street-legal αυτοκίνητο: McLaren P1 LM, 6:43.2

Σε περίπτωση που η McLaren P1 σου φαίνεται αργή, τότε μπορείς να κοιτάξεις την P1 LM, η οποία ουσιαστικά αποτελεί την street-legal έκδοσης της P1 GTR, για να γίνει έτσι ο νέος βασιλιάς της γερμανικής πίστας!

Ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής: Porsche 911 GT2 RS, 6:47.3

https://www.youtube.com/watch?v=Fh8_2zQZ3xM

Όταν η Porsche παρουσίαζε την 911 GT2 RS, γνωρίζαμε ότι τα 700 άλογα και 750 N·m ροπής σε συνδυασμό με το αγωνιστικό στήσιμο και την εμπειρία των μηχανικών της γερμανικής εταιρείας, θα έχουν σαν αποτέλεσμα έναν πολύ γρήγορο χρόνο, όπως πραγματικά συνέβη.

Ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Nio EP9, 6:45.9

Στις μέρες μας, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν απευθύνονται μόνο σε όσους νοιάζονται για το περιβάλλον. Η ταχύτητά τους είναι θεαματική, με το Nio EP9 να αποτελεί χαρακτηριστική παράδειγμα, αφού έσπασε με τεράστια άνεση τα εφτά λεπτά στο Nürburgring.

Ταχύτερο sedan περιορισμένης παραγωγής: Jaguar XE SV Project 8, 7:21.2

Με τον ανταγωνισμό να είναι σκληρός, δεν είναι καθόλου εύκολο να σημειώσεις τον ταχύτερο χρόνο στην κατηγορία των sedans. Η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio έπιασε κορυφή, όμως Jaguar XE SV Project 8 ήρθε για να κατεβάσει τον χρόνο της «Ιταλίδας» κατά 11 δευτερόλεπτα. Βέβαια, το αυτοκίνητο θα παραχθεί μόλις σε 300 μονάδες, οπότε μιλάμε για περιορισμένη παραγωγή.

Ταχύτερο sedan κανονικής παραγωγής: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, 7:32

Το ταχύτερο τετράπορτο κανονικής παραγωγής δεν είναι άλλο από την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Το ιταλικό sedan δεν είναι απλώς ταχύτερο από τους Γερμανούς αντιπάλους του, αλλά το ταχύτερο στον κόσμο όσον αφορά τη συγκεκριμένη ευρύτερη κατηγορία, σημειώνοντας 7 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα.

Ταχύτερο προσθιοκίνητο αυτοκίνητο: Honda Civic Type R, 7:43.8

Το Honda Civic Type R κονταροχτυπήθηκε με το Volkswagen Golf GTI Clubsport S για το ρεκόρ στη γερμανική πίστα, όμως τελικά το ιαπωνικό αυτοκίνητο γύρισε τα 20,8 χιλιόμετρα σε 7:48.3.

Ταχύτερο SUV: Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, 7:51.7

Όταν θέλεις να κινηθείς γρήγορα, σίγουρα δεν προτιμάς SUV,αφού το βάρος αυξάνει την αδράνεια, κάτι απαγορευτικό για γρήγορη οδήγηση. Παρ’ όλα αυτά, η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio γύρισε σε λιγότερο από 8 λεπτά, βάζοντας την ιταλική φίρμα για δεύτερη φορά στην κορυφή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...