Οι μηχανικοί του Toyota Research Institute συνεχίζουν την ανάπτυξη της αυτόνομης τεχνολογίας και μας παρουσιάζουν το νέο μουλάρι δοκιμών που το έχουν ονομάσει Platform 3.0, που σε σχέση με το προηγούμενο, φέρει εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Στην οροφή του υπάρχει LiDAR μεγάλης εμβέλειας 200 μέτρων, τέσσερις σαρωτές υψηλής ανάλυσης, ένα LiDAR μικρότερης εμβέλειας και νέες κάμερες. Η Toyota Research Institute έχει χωρίσει τα αυτόνομα συστήματα σε δύο υποσυστήματα, στα Chauffeur και Guardian. Το πρώτο θα είναι σε θέση να οδηγεί εντελώς αυτόνομα το όχημα (Επίπεδο 5), με το σύστημα Guardian να είναι μια προηγμένη έκδοση των συστημάτων ασφαλείας που είναι ήδη διαθέσιμες σε πολλά αυτοκίνητα του σήμερα.

Περιλαμβάνει συστήματα όπως προειδοποιήσεις αλλαγής λωρίδας και ενεργό cruise control, ενώ θα μπορεί να μαθαίνει συνεχώς, αναλύοντας στοιχεία που θα μοιράζεται με τα άλλα αυτοκίνητα, αλλά και στοιχεία από τους συνήθεις τρόπους οδήγησης. Στο σύστημα Guardian ο οδηγός έχει τον άμεσο έλεγχο, αλλά το σύστημα παρακολουθεί συνεχώς τον δρόμο και αναλαμβάνει δράση όταν χρειαστεί. Η Toyota θέλει να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που θα είναι αδύνατο τρακάρει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, θα προσφέρει έναν στόλο αυτόνομων οχημάτων.

Στις σχετικές ειδήσεις η Innoviz Technologies στην CES θα παρουσιάσει έναν νέο αισθητήρα LiDAR, τον InnovizPro, ο οποίος θα προσφέρει πιο ακριβή και πιο αξιόπιστη απόδοση σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο LiDAR αισθητήρα. Έχει εύρος ανίχνευσης 150 μέτρων με ρυθμό ανανέωσης 20 fps. Η εταιρία δηλώνει πως ο αισθητήρας έχει αρκετά χαμηλό κόστος και ήδη έχει υπογράψει συνεργασίες με την Aptiv (Delphi Automotive) και την Magna International.