Rally Dakar 2018: Peterhansel και Van Beveren προηγούνται [5η ημέρα]

Σχετικά άρθρα


Άλλη μία μακρά ημέρα περίμενε τους αγωνιζόμενους του Dakar Rally 2018 καθώς η 5η ειδική περιελάμβανε ταξίδι 508 km προς την Arequipa και ειδική διαδρομή 266 km ανάμεσα σε μίλια αμμόλοφων γύρω από την Tanaka, στην τελευταία δοκιμασία στα εδάφη του Περού.

Αυτοκίνητα

Ο περυσινός νικητής και πρωτοπόρος της γενικής κατάταξης, Stephane Peterhansel, πήρε την πρώτη του νίκη σε ειδική διαδρομή του φετινού αγώνα. Δεύτερος ήταν ο Bernhard ten Brinke της Toyota που έφτασε στον τερματισμό σχεδόν 5 λεπτά πιο αργά από τον “Mr Dakar”. Ο νικητής του 2009, Νοτιοαφρικανός Giniel de Villiers, που τρέχει επίσης με Toyota, ήταν τρίτος. Τέταρτος ήταν ο Carlos Sainz που είναι πλέον στην δεύτερη θέση της γενικής, αν και ήδη 31 λεπτά πίσω από τον Peterhansel.

Όμως ήταν μία άσχημη μέρα για τον Sebastien Loeb. Μετά τη νίκη στην ειδική της προηγούμενης ημέρας, ο Αλσατός είχε ατύχημα. Παρότι κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το κολλημένο στην άμμο Peugeot του, ο συνοδηγός του Daniel Elena τραυματίστηκε στο συμβάν, με αποτέλεσμα το δίδυμο να μη μπορεί να συνεχίσει. “Αυτή τη στιγμή νιώθουμε πολύ άσχημα”, παραδέχθηκε ο Loeb. “Προσπαθώ να δω τι έχει πάθει ο συνοδηγός μου. Όταν περνούσα τα 30 km/h ούρλιαζε από τον πόνο. Ήταν αδύνατο να συνεχίσουμε”, είπε ο Loeb λίγο πριν επισημοποιηθεί η εγκατάλειψή του από το 2018 Dakar Rally.

Μοτοσυκλέτες

Ο Joan Barreda πήρε την ειδική και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Ήταν η δεύτερη πρωτιά του φέτος. Ο Ισπανός που βρέθηκε στα ηνία της γενικής μετά τη Stage 2 είχε χάσει πολύ έδαφος την επόμενη ημέρα λόγω λάθους στην πλοήγηση και προσπαθεί να ανακάμψει. Ο αναβάτης της Honda ήταν 10 λεπτά μπροστά από τον πλησιέστερο αντίπαλο, τον Matthias Walkner.

To Top3 συμπλήρωσε ο Kevin Benavides, ακολούθησε ο Antoine Meo αλλά είναι ο Adrian Van Beveren της Yamaha που εξακολουθεί να προηγείται στη γενική κατάταξη.

Quads

Στις γουρούνες είχαμε ένα νέο όνομα στην κορυφή της κατάταξης της ημέρας, αυτό του Nicolás Cavigliasso, που κατάφερε να επιβληθεί του πρωτοπόρου Ignacio Casale. Ο Χιλιανός οδήγησε συντηρητικά, καθώς ο βασικός του αντίπαλος, ο Ρώσος Sergei Kariakin, είχε πτώση όπου έσπασε το χέρι του. Ο Casale έχει κυριαρχήσει έως τώρα και είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη, αρκεί να φτάσει στον τερματισμό με το quad του ακέραιο!

Φορτηγά

Στα φορτηγά το πλήρωμα της Kamaz των Nikolaev Yakovlel και Rybakov πήραν ακόμη μια νίκη, διευρύνοντας έτσι την διαφορά από τους δεύτερους Villagra, Torlaschi και Yacopini σχεδόν στα 58 λεπτά, με τους Viazonich, Haranin και Zhyhulin να βρίσκονται στη τρίτη θέση σχεδόν 2,5 ώρες πίσω από τους πρωτοπόρους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Δυστύχημα σε αγώνα rally στην Ουγγαρία με νεκρούς 4 θεατές

Στο περιθώριο του Rally Esztergom-Nyerges στην Ουγγαρία, το απόγευμα της Κυριακής 24 Μαρτίου, ο οδηγός ενός αγωνιστικού Skoda Fabia Rally2 έχασε τον έλεγχο με...