Από τις φετινές χειμερινές δοκιμές, δύσκολα μπορούμε να εξάγουμε συμπεράσματα για την ταχύτητα των μονοθεσίων. Σίγουρα, οι δύο ταχύτεροι χρόνοι ανήκουν στη Ferrari, όμως η Mercedes αγνόησε την ταχύτητα στον έναν γύρο, όντας επικεντρωμένη στις προσομοιώσεις αγώνα και την αξιολόγηση των ελαστικών όταν το μονοθέσιο είχε αρκετό καύσιμο.

Ο ρυθμός της W09 στις μεγάλες αποστάσεις ήταν πάρα πολύ καλός, με τον Valtteri Bottas να είναι ταχύτερος από τον Sebastian Vettel όταν οι δυο τους βρισκόταν σε προσομοίωση αγώνα. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν ανησυχεί τον Γερμανό, αφού υποστηρίζει ότι τόσο η Mercedes όσο και η Red Bull χρησιμοποίησαν μόνο μία γόμα, κάτι που δε θα συμβαίνει τις Κυριακές.

Οι ανταγωνιστές μας, η Mercedes και η Red Bull, χρησιμοποίησαν έναν τύπο ελαστικού στις προσομοιώσεις που έκαναν, κάτι που δεν μπορείς να κάνεις κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αυτό έχει αντίκτυπο στις στρατηγικές και τελικά στο αποτέλεσμα.

Ο 4 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής είναι ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά και τον ρυθμό της SF71H, γι’ αυτό και ανυπομονεί να τρέξει στην Αυστραλία, εκεί όλοι θα πιέσουν τα μονοθέσιά τους.

Ξεκινάμε από καλή βάρη με την SF71H. Τώρα, πρέπει να δουλέψουμε στην εξέλιξη, για να βρούμε και να βελτιώσουμε τις δυνατότητες. Έχω πολλή εμπιστοσύνη στην ομάδα, ξέρω πόσο ικανά και πιστά είναι τα παιδιά στο Maranello. Δεν είχαμε κανένα σοβαρό πρόβλημα με το μονοθέσιο και ήταν διασκεδαστικό στην οδήγηση.

Ανυπομονώ για την Αυστραλία, επειδή, από τη στιγμή που θα φτάσουμε στην πίστα, όλοι θα οδηγούμε κάτω από τις ίδιες συνθήκες. Και, όπως είπα και πριν, έχω εμπιστοσύνη στο μονοθέσιό μας.