Επίσημο: Subaru Forester

Σχετικά άρθρα

Η Subaru αποκάλυψε πριν λίγη ώρα -κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου στην έκθεση της Νέας Υόρκης- την πέμπτη γενιά του Forester. Στην Αμερική θα κυκλοφορήσει προς το τέλος του έτους, ενώ στην Ευρώπη θα έρθει από τις αρχές του 2019.

https://youtu.be/DyPnNTlEm_o

Ο σχεδιασμός του νέου μοντέλου έχει εξελικτικό ύφος και δεν διαφέρει πολύ από την προηγούμενη γενιά. Δανείζεται κάποια στοιχεία από το μεγαλύτερο Ascent, όντας αρκετά σοβαρό, χωρίς – και -δυστυχώς- να έχει κάτι το ιδιαίτερο, που θα το έκανε να ξεφύγει από την πεπατημένη. Η Subaru έχει προσθέσει νέα χρώματα στην παλέτα επιλογών, όπως το πράσινο Jasper Green Metallic, το μπλε Horizon Blue Pearl και το κόκκινο Crimson Red Pearl.

Οι μυώδεις θόλοι των τροχών τονίζουν την παρουσία του συστήματος τετρακίνησης Symmetrical AWD, η απόσταση από το έδαφος φτάνει τα 221 χλστ., με τις προστατευτικές ποδιές περιμετρικά και χαμηλά του αυτοκινήτου να είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις. Ομοίως και τα νέα LED φωτιστικά σώματα, ενώ οι ράγες οροφής βρίσκονται σε όλες τις εκδόσεις, εκτός της βασικής.

Βασίζεται στη νέα Global Platform της ιαπωνικής εταιρίας, κάτι που αυξάνει τις διαστάσεις του νέου Forester, βελτιώνοντας με αυτό το τρόπο την πρακτικότητα και την ευρυχωρία του, με το μεταξόνιο να αγγίζει τα 2.669 χλστ. (+30 χλστ.). Επιπλέον, το νέο ιαπωνικό SUV έχει ένα επίπεδο δάπεδο φόρτωσης και αυξημένο πλάτος ανοίγματος της πόρτας του χώρου αποσκευών, ο οποίος φτάνει μέχρι τα 2.150 λίτρα με διπλωμένα τα πίσω καθίσματα.

Στον στάνταρ εξοπλισμό υπάρχει το σύστημα EyeSight, και μηχανικά κάτω από το καπό βρίσκουμε μια ανανεωμένη έκδοση του 2,5-λιτρου ατμοσφαιρικού boxer κινητήρα. Αυτός αποδίδει 182 άλογα και 238 Nm ροπή, μια αύξηση 12 ίππων και 2,7 Nm. Διαθέτει σύστημα Stop/Start και συνδυάζεται αποκλειστικά με το Lineartronic CVT κιβώτιο που διαθέτει 7 “προ-ρυθμισμένες” σχέσεις. Η εταιρία αναφέρει ότι έχει βελτιωθεί και η κατανάλωση του, χάρη και στις ενεργές γρίλιες της μάσκας.

Η Subaru αναφέρει ότι οι μηχανικοί της εργάστηκαν σκληρά για τη μείωση του θορύβου και των κραδασμών (NVH) μέσα στην καμπίνα του Forester, έχοντας “κόψει” σημαντικά τον θόρυβο από τον δρόμο.

Περνώντας στη καμπίνα, η Subaru πλέον τοποθετεί ηλεκτρικό φρένο στάθμευσης, ώστε να ελευθερώσει χώρο στην κεντρική κονσόλα, με τον αυτόματο κλιματισμό να είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις. Ακόμα, υπάρχουν νέα, άνετα εμπρός καθίσματα, με τον προαιρετικό εξοπλισμό να περιλαμβάνει Wi-Fi hotspot και θερμαινόμενα πίσω καθίσματα.

Από άποψη συνδεσιμότητας, το νέο Forester διαθέτει σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 6,5 ιντσών, με συμβατότητα Apple CarPlay και Android Auto, ενώ οι ακριβότερες εκδόσεις έχουν μια οθόνη 8,0 ιντσών, στην οποία η πλοήγηση είναι προαιρετική.

Τέλος, στην ακριβότερη έκδοση υπάρχει το νέο σύστημα ασφαλείας DriverFocus, το οποίο προειδοποιήσει τον οδηγό σε περίπτωση κόπωσης ή απόσπαση της προσοχής, ενώ ρυθμίζει αυτόματα ορισμένες παραμέτρους του οδηγού (θέση καθίσματος, κλιματισμό, οθόνη κ.λπ.) κατά την εκκίνηση. Το DriverFocus λειτουργεί χρησιμοποιώντας το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου και μπορεί να αναγνωρίσει έως και πέντε οδηγούς.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...