Μια ομάδα εργαζομένων της GM στη Νότια Κορέα, εισέβαλαν στα κεντρικά γραφεία και συγκεκριμένα σε αυτό του CEO, και άρχισαν να σπάνε και να καταστρέφουν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Αυτή ήταν η “απάντησή” τους όταν πληροφορήθηκαν ότι εταιρία ανακοίνωσε ότι δεν θα τους δώσει μπόνους εξαιτίας μιας κρίσης ρευστότητας. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της GM Κορέας, η ένωση των εργαζομένων ζήτησε από τον CEO να παραιτηθεί.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία έκανε λόγο για «βίαιο περιστατικό» που προκάλεσε σοβαρές φθορές στην περιουσία της. Το περιστατικό αναφέρθηκε στην αστυνομία, ανέφερε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι θα αναλάβει νομικές ενέργειες εναντίον των εργαζομένων.

Η GM παρουσιάζει αυξανόμενες απώλειες στην Νότια Κορέα και πρότεινε ένα νέο επενδυτικό σχέδιο ύψους 2,8 δισ. δολαρίων και μια ανταλλαγή χρεών ύψους 2,7 δισ. δολαρίων για την αντιστροφή της πορείας της μονάδας.

Αφού απειλούσε να εγκαταλείψει τη χώρα εντελώς νωρίτερα, η θυγατρική της GM τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι προτίθεται να καταθέσει αίτηση πτώχευσης εάν η ένωση δεν καταφέρει να συμφωνήσει με ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης, πιέζοντας τους υπαλλήλους και την κυβέρνηση για να την βοηθήσει να παραμείνει στη ζωή.