Ξεκίνησε τους αγώνες η Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Lamborghini παρουσίασε την ανανεωμένη έκδοση της αγωνιστικής Huracan, την Huracan Super Trofeo EVO. Το αγωνιστικό ντεμπούτο της, όμως, έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο, στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος Super Trofeo Asia, στην πίστα της Sepang.

Το αγωνιστικό διαθέτει ένα άκρως επιθετικό bodykit, μια τεραστίων διαστάσεων αεροτομή, κεντρικές απολήξεις εξατμίσεων, με τα εμπρός φτερά να διαθέτουν αεροδυναμικούς αεραγωγούς, ενώ πατάει σε μαύρες ζάντες με σλικ ελαστικά της Pirelli. Σύμφωνα με την εταιρία, το νέο αεροδυναμικό πακέτο -εξελιγμένο σε συνεργασία με την Dallara Engineering- είναι υπεύθυνο για την ολοκλήρωση ενός γύρου στην πίστα της Monza κατά 1,5 δευτ. πιο γρήγορα, από το προηγούμενο μοντέλο, παρότι δεν υπάρχει αύξηση της ιπποδύναμης.

To εσωτερικό του, φυσικά, είναι γυμνό και διαθέτει τα απολύτως απαραίτητα που χρειάζεται ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο. Έτσι, συναντάμε full roll cage, αγωνιστικό πολυλειτουργικό τιμόνι και μεγάλη ψηφιακή οθόνη πολλαπλών ενδείξεων.

Ζυγίζει 151 κιλά λιγότερα από την Huracan (1.271 κιλά) και μηχανικά ο V10 5,2-λίτρων κινητήρας της έχει δυναμώσει κατά 10 άλογα σε σχέση με την έκδοση παραγωγής, αποδίδοντας 620, με την κίνηση να στέλνεται στους πίσω τροχούς, μέσω ενός 6-τάχυτου σειριακού κιβωτίου. Η Lamborghini Huracan Super Trofeo Evo κοστίζει 295.000 στην Αμερική και €235.000 στην Ευρώπη.

Το ντεμπούτο της Huracan Super Trofeo EVO συμπίπτει με την έναρξη της δέκατης συνεχόμενης season των πρωταθλημάτων Super Trofeo της Lamborghini. Από την “γέννηση” τους, έχουν τρέξει 755 οδηγοί από 59 χώρες, οι οποίοι έχουν συμμετάσχει σε 279 αγώνες σε 42 πίστες, οι οποίες βρίσκονται σε 18 χώρες παγκοσμίως.

Συνολικά έχουν διανυθεί περίπου 32.000 αγωνιστικά χλμ. στις 211 ώρες που έχουν διαρκέσει οι αγώνες, έχουν ολοκληρωθεί 6.461 γύροι, έχουν πραγματοποηθεί 4.155 pit stops, και χρησιμοποιηθεί 41.000 ελαστικά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lamborghini Huracan STJ: The Last Dance

Η Lamborghini παρουσίασε σήμερα την Huracan STJ, με την ειδική αυτή έκδοση να βάζει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το μοντέλο, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2014,...

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

13χρονος κατέστρεψε μια Lamborghini Huracan

Το βράδυ της Δευτέρας 25 Μαρτίου, μια Lamborghini Huracan Evo κατέληξε σε ένα χαντάκι στο Βανκούβερ και σύμφωνα με την αστυνομία ο οδηγός ήταν...

Ο διάδοχος της Lamborghini Huracan θα ονομαστεί Temerario

Η Lamborghini προχώρησε στη κατοχύρωση του ονόματος Temerario, με το όνομα να αναμένεται να χρησιμοποιείται στο διάδοχο μοντέλο της Huracan. Το νέο ιταλικό supercar...