Την δεύτερη νίκη στα τρία χρόνια συμμετοχής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross πήρε στον χθεσινό αγώνα του Βελγίου ο Sebastien Loeb. Ο Γάλλος ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος με το αποτέλεσμα, καθώς η πρώτη νίκη στο θεσμό είχε έρθει στη Λετονία το 2016.

Ο Loeb, οδηγώντας μαεστρικά το Peugeot 208 WRX, τερμάτισε μπροστά τον Peter Solberg και το VW Polo WRX του, ενώ το podium συμπλήρωσε ο Timmy Hansen με το έτερο Peugeot 208.

Όπως θα δεις στο video, o αγώνας ήταν -όπως πάντα- θεαματικός και επεισοδιακός, όπως ακριβώς είναι όλοι του Rallycross. O πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Johan Kristoffersson έγινε “σάντουιτς” μετά την εκκίνηση, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στα τσιμεντένια διαχωριστικά της πίστας και να χάσει θέσεις. Ομοίως, ο team-mate του Andreas Bakkerud ανοίχτηκε πολύ στην πρώτη στροφή και έχασε πολύτιμο χρόνο.

Ο Solberg ήταν ο πρώτος που πήρε τον τζόκερ γύρο, κάτι που όπως φάνηκε τον βοήθησε στη συνέχεια. Ο Loeb μπήκε στον 4ο γύρο για τον τζόκερ του και βγήκε πίσω από τον Ekstrom στη δεύτερη θέση, αλλά όταν ο τελευταίος μπήκε στον τελευταίο γύρο ήταν αργά και τερμάτισε στην 4η θέση.

O Kristoffersson εξακολουθεί να προηγείται στη βαθμολογία με 75 βαθμούς, πίσω του βρίσκονται οι Loeb και Solberg με 66 και 65 βαθμούς αντίστοιχα.