Ένας από τους βασικούς λόγους που τα keyless συστήματα εισόδου στο αυτοκίνητο και εκκίνησης του αυτοκινήτου είναι η αφαίρεση του κλειδιού από το ύψος του γονάτου, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό σε αυτό σε ένα ενδεχόμενο τρακάρισμα.

Έτσι, παρότι τα keyless συστήματα είναι ιδιαιτέρως εύκολο να παραβιαστούν από τους κλέφτες, όλο και περισσότεροι κατασκευαστές εξοπλίζουν τα μοντέλα τους με αυτά. Προσωπικά μου αρέσουν και είναι αρκετά βολικά, αλλά όπως θα διαβάσεις παρακάτω μπορούν να αποδειχθούν τραγικά σε ορισμένες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τους New York Times, τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις Η.Π.Α. από τις εκπομπές μονοξεδίου του άνθρακα που εκλύουν τα αυτοκίνητα τους, καθώς οι οδηγοί έχουν ξεχάσει να σβήσουν τον κινητήρα όταν παρκάρουν το αυτοκίνητο στο γκαράζ τους. Επιπλέον, τουλάχιστον 45 έχουν τραυματιστεί, και κάποιοι εξ αυτών έχουν μόνιμη εγκεφαλική βλάβη.

Η εθνική αρχή ασφάλειας οδικής κυκλοφορίας της Αμερικής (NHTSA) έχει προτείνει νέο κανονισμό, και απαιτεί από τα οχήματα να προειδοποιούν τους ιδιοκτήτες όταν ο κινητήρας δεν έχει σβήσει, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να αντιτίθενται στη νέα αυτή ρύθμιση.