Την περασμένη εβδομάδα η Bugatti ανακοίνωσε πως στο φετινό Pebble Beach τον Αύγουστο, θα παρουσιάσει μια ειδική έκδοση της Chiron. Ονομάζεται Chiron Divo, θα κοστίζει 5 εκατ. ευρώ και θα κυκλοφορήσει σε άκρως περιορισμένο αριθμό 40 μονάδων.

Αυτές τις ημέρες, ένα μουλάρι της Chiron πιάστηκε να κινείται στο Nurburgring και δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση, μιας και η Bugatti κάνει δοκιμές για την ανάπτυξη της Divo. Παρότι οπτικά το αυτοκίνητο δεν διαφέρει από την Chiron παραγωγής, μιας και διαθέτει μονάχα διαφορετικά φωτιστικά σώματα, η Bugatti έχει ανακοινώσει πως η Chiron Divo θα είναι ελαφρύτερη και πιο ευκίνητη από την “απλή” Chiron, φορώντας νέο αεροδυναμικό bodykit που θα παράγει μεγάλη αεροδυναμική πίεση.

Το όνομα Divo προέρχεται από τον Albert Divo, τον Γάλλο οδηγό αγώνων που κέρδισε δύο φορές το Targa Florio για λογαριασμό της Bugatti στα τέλη της δεκαετίας του 1920.

Η Bugatti πρόσφατα διοργάνωσε ένα ιδιωτικό event στο Los Angeles για εκλεκτούς πελάτες της, δείχνοντας τους το αυτοκίνητο, το οποίο θα είναι ταχύτερο από την “απλή” Chiron, στα 0-100 χλμ/ώρα και στα 0-200 χλμ/ώρα, αλλά θα έχει μικρότερη τελική ταχύτητα λόγω του αεροδυναμικού bodykit που θα εστιάζει στην αύξηση της κάθετης παραγόμενης αεροδυναμικής πίεσης. Θα έχει βελτιωμένο κιβώτιο ταχυτήτων και μειωμένο βάρος.