Η Toyota είναι πρόθυμη να αναβιώσει το MR2 ή τo Celica

Σχετικά άρθρα

Ο Masayuki Kai, βοηθός του αρχιμηχανικού της Supra, σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως η Toyota θέλει να επαναφέρει στην αγορά τα Celica και MR2.

Αυτό θα γίνει αφού κυκλοφορήσει η Supra και η ιαπωνική εταιρία θα αποφασίσει ποιο από τα δύο μοντέλα θα αναβιώσει. Ωστόσο τα πάντα θα κριθούν με το αν βρεθεί ο κατάλληλος συνεργάτης, ώστε να αναπτύξουν από κοινού το σπορ μοντέλο, όπως συνέβη στα GT86 και Supra, με την Toyota να συνεργάζεται με την Subaru και την BMW αντίστοιχα. Βλέπεις, οι πωλήσεις των σπορ μοντέλων όλο και μειώνονται και τα συγκεκριμένα μοντέλα κρίνονται ως ασύμφορα και μη βιώσιμα για τις εταιρίες σε περίπτωση που πρέπει να τα αναπτύξουν μόνες τους.

Στην δεκαετία του 1990, η Toyota προσέφερε τρία σπορ μοντέλα στην αγορά. Supra, Celica και MR2 ήταν τα αυτοκίνητα που σκόρπιζαν χαμόγελα και τώρα σύμφωνα με παλιότερες δηλώσεις του Tetsuya Tada, η ιαπωνική εταιρία σκέφτεται σοβαρά να προσθέσει ακόμη ένα σπορ μοντέλο στη γκάμα της, έτσι ώστε να προσφέρει ξανά τρία τέτοια μοντέλα στο κοινό.

Μετά το GT86 και την Supra, ο Tada, επικεφαλής μηχανικός της Toyota, αλλά και της Gazoo Racing υπαινίχθηκε σε δηλώσεις του πως η ιαπωνική εταιρία ετοιμάζει ένα νέο σπορ μοντέλο “το συντομότερο δυνατόν” που θα αντικαταστήσει το MR2.

Το νέο μοντέλο θα παραμείνει κεντρομήχανο και θα ενσωματώνει υβριδική τεχνολογία προερχόμενη από την εμπειρία της Toyota στα αγωνιστικά LMP1 του Le Mans. Το πότε αναμένεται στη παραγωγή, είναι κάτι που κανείς δεν το γνωρίζει να το πει, εκτός από τους ανθρώπους της Toyota. Πάντως, μην περιμένεις αυτό να συμβεί νωρίτερα από το 2020.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...