Ο Masayuki Kai, βοηθός του αρχιμηχανικού της Supra, σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως η Toyota θέλει να επαναφέρει στην αγορά τα Celica και MR2.

Αυτό θα γίνει αφού κυκλοφορήσει η Supra και η ιαπωνική εταιρία θα αποφασίσει ποιο από τα δύο μοντέλα θα αναβιώσει. Ωστόσο τα πάντα θα κριθούν με το αν βρεθεί ο κατάλληλος συνεργάτης, ώστε να αναπτύξουν από κοινού το σπορ μοντέλο, όπως συνέβη στα GT86 και Supra, με την Toyota να συνεργάζεται με την Subaru και την BMW αντίστοιχα. Βλέπεις, οι πωλήσεις των σπορ μοντέλων όλο και μειώνονται και τα συγκεκριμένα μοντέλα κρίνονται ως ασύμφορα και μη βιώσιμα για τις εταιρίες σε περίπτωση που πρέπει να τα αναπτύξουν μόνες τους.

Στην δεκαετία του 1990, η Toyota προσέφερε τρία σπορ μοντέλα στην αγορά. Supra, Celica και MR2 ήταν τα αυτοκίνητα που σκόρπιζαν χαμόγελα και τώρα σύμφωνα με παλιότερες δηλώσεις του Tetsuya Tada, η ιαπωνική εταιρία σκέφτεται σοβαρά να προσθέσει ακόμη ένα σπορ μοντέλο στη γκάμα της, έτσι ώστε να προσφέρει ξανά τρία τέτοια μοντέλα στο κοινό.

Μετά το GT86 και την Supra, ο Tada, επικεφαλής μηχανικός της Toyota, αλλά και της Gazoo Racing υπαινίχθηκε σε δηλώσεις του πως η ιαπωνική εταιρία ετοιμάζει ένα νέο σπορ μοντέλο “το συντομότερο δυνατόν” που θα αντικαταστήσει το MR2.

Το νέο μοντέλο θα παραμείνει κεντρομήχανο και θα ενσωματώνει υβριδική τεχνολογία προερχόμενη από την εμπειρία της Toyota στα αγωνιστικά LMP1 του Le Mans. Το πότε αναμένεται στη παραγωγή, είναι κάτι που κανείς δεν το γνωρίζει να το πει, εκτός από τους ανθρώπους της Toyota. Πάντως, μην περιμένεις αυτό να συμβεί νωρίτερα από το 2020.