Μια 53χρονη επέζησε έξι ημέρες στην έρημο της Αριζόνας τρώγοντας γρασίδι και πίνοντας νερό έπειτα από ατύχημα που είχε με το αυτοκίνητό της, προτού διασωθεί με τη βοήθεια ενός ιδιοκτήτη ράντσου και δύο εργαζόμενων στους αυτοκινητοδρόμους, οι οποίοι κυνηγούσαν μια αγελάδα.

Η γυναίκα, η ταυτότητα της οποίας δεν αποκαλύφθηκε, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της στις 12 Οκτωβρίου εξαιτίας της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, κοντά στο Wickenburg της Arizona, το οποίο απέχει 105 χιλιόμετρα βορείως του Phoenix, σύμφωνα με την Υπηρεσία Δημόσιας Ασφαλείας της Arizona.

Το αυτοκίνητό της έπεσε σε ένα φαράγγι βάθους 15 μέτρων και “προσγειώθηκε πάνω σε δένδρα, όπου και παρέμεινε κρεμασμένο”, μετέδωσε το δίκτυο DPS.

Σοβαρά τραυματισμένη από το ατύχημα, η γυναίκα παρέμεινε μέσα στο αυτοκίνητο για πολλές ημέρες προτού καταφέρει να απεγκλωβιστεί και να περπατήσει μέχρι έναν γειτονικό σιδηροδρομικό σταθμό για να ζητήσει βοήθεια.

Κατάφερε να περπατήσει για 457 μέτρα προτού καταρρεύσει στην όχθη ενός ποταμού. Στις 18 Οκτωβρίου, ο 30-χρονος ιδιοκτήτης ράντσου Dave Moralez και ένα συνεργείο συντήρησης του οδικού δικτύου κυνηγούσαν μια αγελάδα σε αυτοκινητόδρομο όταν παρατήρησαν ότι έλειπε ένα κομμάτι από έναν φράκτη κοντά στον δρόμο.

Εντόπισαν το κατεστραμμένο αυτοκίνητο από κάτω και όταν το προσέγγισαν είδαν ότι υπήρχαν πατημασιές με κατεύθυνση από το αυτοκίνητο. Ακολούθησαν τα ίχνη και βρήκαν την γυναίκα που είχε υποστεί σοβαρή αφυδάτωση, τα μάτια της ήταν πρησμένα και φορούσε ένα μακό μπλουζάκι, σορτς και σαγιονάρες. Είχε σπάσει τα πλευρά της, είχε εξάρθρωση στον ώμο και είχε τραυματιστεί στο κεφάλι, όπως είπε o Moralez σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο:

Δεν ξέρω αν θα άντεχε εκεί μια ακόμη νύχτα.

Οι διασώστες κάλεσαν ελικόπτερο και η γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.