Το Nikola Tre είναι ένα φορτηγό με κυψέλες υδρογόνου

Σχετικά άρθρα

Η Nikola Motor Company παρουσιάζει το Tre, το τρίτο φορτηγό της, μετά τα One και Two, που έχει σχεδιαστεί κυρίως για την αγορά της Ευρώπης.

Μηχανικά, όπως τα One και Two, έτσι και το Tre φορά κινητήρα κυψελών υδρογόνου, απόδοσης από 500 έως 1.000 άλογα με έως 2.711 Nm, με την αυτονομία του να κυμαίνει από 500 έως 1.200 χλμ.

Σύμφωνα με τον Trevor Milton, CEO και ιδρυτής της Nikola Motor Company, το Tre είναι το πρώτο ευρωπαϊκό εμπορικό φορτηγό μηδενικών εκπομπών, με μπαταρίες 800 V, σύστημα κυψελών υδρογόνου 120 kW, σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 5 και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το διάστημα μεταξύ 2022-2023.

Η εταιρία θα προσφέρει προγράμματα leasing για το Tre, όπως κάνει και στα One και Two, με τους πελάτες της να μπορούν να ανταλλάσσουν το φορτηγό τους με ένα νέο κάθε επτά χρόνια. Οι δοκιμές του Tre θα ξεκινήσουν από το το 2020, αρχικά στη Νορβηγία, με την εταιρία να δηλώνει πως θα το πουλά τόσο στην αγορά της Ασίας, όσο και σε αυτή της Αυστραλίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στην Ελλάδα το Xiaomi SU7 μέχρι το 2027

Το Xiaomi SU7 θα έρθει στην Ελλάδα μέχρι το 2027. Αυτό ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος του Ομίλου Quest, Ευτυχία Κουτσουρέλη στο περιθώριο του 9ου Οικονομικού...