Στο περιθώριο της έκθεσης του Σάο Πάολο, η Nissan παρουσίασε το Frontier Sentinel Concept, ένα πρωτότυπο pickup που σχεδιάστηκε από το στούντιο σχεδιασμού της Nissan Βραζιλίας και έχει σχεδιαστεί για αποστολές διάσωσης επί Βραζιλιάνικου εδάφους.

Το πρωτότυπο Frontier -λέγε με Navara– ενσωματώνει δύο συστοιχίες μπαταριών από το Nissan Leaf, για την παροχή βοηθητικής ισχύος, ενώ ο χώρος φόρτωσης έχει προσαρμοστεί για να χωρέσει τις μπαταρίες. Διαθέτει επίσης ένα σετ συρταριών για την αποθήκευση γαντιών, φακών, κράνους, εργαλείων και λοιπού συναφούς εξοπλισμού.

Το άνω μέρος του χώρου φόρτωσης φέρει μια πλατφόρμα, από την οποία μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί ένα drone. Ένα ενισχυμένο roll bar εκτείνεται στις δύο πλευρές του χώρου φόρτωσης, όπου υπάρχει περισσότερος χώρος για την αποθήκευση εξοπλισμού διάσωσης, καθώς και δύο πρίζες.

Ο Βραζιλιάνικος Υάκινθος μακάο, ένα είδος παπαγάλου που ενδημεί στην κεντρική και ανατολική Νότια Αμερική, αποτέλεσε την έμπνευση για το χρώμα Thunder – Blue του πρωτότυπου οχήματος.

Στο Frontier Sentinel ξεχωρίζει επίσης το snorkel, το οποίο του επιτρέπει να διασχίσει περάσματα με βαθιά νερά, καθώς και ένα ειδικό σύστημα φωτισμού στην κορυφή του παρμπρίζ. Στο εσωτερικό, το όχημα διαθέτει ταμπλό και κεντρική κονσόλα σε χρώμα Electric – Yellow, εμπνευσμένο από τα ηλεκτρικά κυκλώματα. Αντίστοιχη απόχρωση διαθέτουν και τα καθίσματα στην επένδυση και την ραφή τους.