Η Porsche έχει μπει στο τελικό στάδιο ανάπτυξης της έκδοσης παραγωγής του Taycan, και ο CEO της, Oliver Blume, σε συνέντευξή του τον περασμένο Μάρτιο είχε τονίσει πως η εταιρία του δεν χρησιμοποιεί ως σημείο αναφοράς το Tesla Model S, για τη δημιουργία του ηλεκτρικού μοντέλου τους. Παρόλα αυτά, ο γερμανικός κατασκευαστής παρατηρεί μόνο με θαυμασμό την επιτυχία της αμερικάνικης εταιρίας, την οποία θεωρούν εκπληκτική, όσον αφορά τον όγκο και την τιμολόγηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο CEO της Porsche Β. Αμερικής, Klaus Zellmer, τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξη:

Αν δείτε τι έχει κάνει η Tesla, αν δείτε τον όγκο της και το επίπεδο των τιμών τους, είναι πραγματικά εκπληκτικό. Εάν μπορείς να το κάνεις αυτό με ένα μόνο εμπορικό σήμα και ένα δίκτυο πωλήσεων που δεν αποτελείται από αντιπροσώπους και μία πραγματική οργάνωση σε επίπεδο πωλήσεων, τότε είναι ακόμα πιο εκπληκτικό.

Τα παραπάνω λόγια είναι ακόμα πιο κολακευτικά, αν σκεφτείς ότι η Porsche με 87 χρόνια ιστορίας κάνει τα πάντα για να παρουσιάσει ένα καλύτερο προϊόν μιας εταιρίας με λιγότερο 15 χρόνια πορείας στην αυτοκινητοβιομηχανία και με καμία πρωτύτερη εμπειρία.

Παλιότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Porsche, Oliver Blume, είχε παραδεχτεί ότι ο Tesla “κλέβει” ορισμένους πελάτες από την εταιρία του, και σαφώς προσπαθούν να τοποθετήσουν το Taycan ενάντια στο Model S, έχοντας πει χαρακτηριστικά:

Σεβόμαστε πολύ την Tesla – και, ναι, είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν ορισμένοι πελάτες της Porsche, οι οποίοι σε ότι αφορά τη συνδεσιμότητα, τα ψηφιακά στοιχεία στο αυτοκίνητο και την ηλεκτροκίνηση, δεν βρήκαν το αυτοκίνητο που ήθελαν σε εμάς.