Τα πλεονεκτήματα των χειμερινών ελαστικών

Σχετικά άρθρα

Δεν πρέπει να περιμένεις τα χιόνια ή τον Άγιο Βασίλη προκειμένου να αλλάξουν τα ελαστικά τους, σε χειμερινά ελαστικά και ας δούμε πότε πρέπει κάποιος να βάλει χειμερινά ελαστικά.

Τι είναι τα χειμερινά ελαστικά;

Τα χειμερινά ελαστικά είναι διαφορετικά από τα αντίστοιχα καλοκαιρινά, κατασκευασμένα από ένα διαφορετικό, μαλακότερο υλικό ώστε να μένει ευλύγιστο καθώς η θερμοκρασία πέφτει. Αυτό, σε συνδυασμό με ένα ειδικό σχέδιο της γόμας του ελαστικού, παρέχει εκπληκτική οδηγική πρόσφυση για να βελτιστοποιήσει την απόδοση του οχήματος σε κρύες, παγωμένες και χιονισμένες καιρικές συνθήκες. Τα χειμερινά ελαστικά ενισχύουν την ασφάλεια του οχήματος, βελτιώνοντας την πρόσφυση και το κράτημα του οχήματος καθώς φρενάρει

Πότε θα πρέπει να οδηγώ με χειμερινά ελαστικά;

Από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Απριλίου καθώς αυτοί είναι οι πιο κρύοι μήνες. Αν η θερμοκρασία του καιρού πέσει κάτω από τους 7 βαθμούς Κελσίου, τα χειμερινά ελαστικά θα αποδώσουν καλύτερα από τα καλοκαιρινά.

Ποια είναι τα οφέλη των χειμερινών ελαστικών;

Αν φρενάρεις το όχημα σε συνθήκες χειμώνα, τα χειμερινά ελαστικά μπορούν να μειώσουν την απόσταση πέδησης στο μισό χρονικό διάστημα σε σύγκριση με τα καλοκαιρινά ελαστικά. Φρενάροντας σε χιόνι φορώντας τα χειμερινά ελαστικά με ταχύτητα 50 χλμ/ώρα θα μπορούσε το όχημά σας να σταματήσει μετά από 26,4 μέτρα – σε σύγκριση με τα 77,9 μέτρα φορώντας καλοκαιρινά ελαστικά.

Σε συνδυασμό με μια σημαντικά μειωμένη απόσταση φρεναρίσματος, τα χειμερινά ελαστικά παρέχουν επίσης εξαιρετική ικανότητα χειρισμού και καλή οδηγική αντίδραση σε όλες τις χειμερινές συνθήκες δίνοντας την δυνατότητα στον οδηγό να έχει τον έλεγχο σε όλες τις συνθήκες. Τα χειμερινά ελαστικά περιλαμβάνουν πολλαπλές εγκοπές και αυλακώσεις, οι οποίες εισέρχονται στο έδαφος για να παρέχουν ακόμα μεγαλύτερο κράτημα.

Η μικρή απόσταση πέδησης και η εξαιρετική ικανότητα χειρισμού, δίνουν στους οδηγούς την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν τους λόφους, τις γέφυρες και τις απότομες στροφές στις δυσμενείς χειμερινές καιρικές συνθήκες.

Επιπλέον, η διάρκεια των χειμερινών ελαστικών ξεπερνά κατά πολύ την αντίστοιχη διάρκεια των καλοκαιρινών ελαστικών κατά τους χειμερινούς μήνες.

Σε ποιες χώρες της Ε.Ε είναι υποχρεωτικά τα χειμερινά ελαστικά;

Οι κανονισμοί σχετικά με τη χρήση των χειμερινών ελαστικών διαφέρουν ανά την Ευρώπη. Για παράδειγμα, δεν υπάρχουν κανόνες στην Ισλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Δανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ουκρανία και την Κύπρο. Παρόλ’αυτά, τα χειμερινά ελαστικά είναι υποχρεωτικά για όλα τα οχήματα εντός προκαθορισμένου χρονικού πλαισίου και για όλους τους δρόμους – ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες- σε χώρες όπως η Νορβηγία, η Ρωσία, η Φινλανδία, η Λευκορωσία, η Κροατία, η Βοσνία – Ερζεγοβίνη, η Π.Γ.Δ.Μ και η Σλοβενία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...