Στην περσινή έκθεση της Γενεύης, η κροατική Rimac παρουσίασε το C_Two concept και τρεις εβδομάδες αργότερα ανακοίνωσε πως και τα 150 αυτοκίνητα που θα κατασκευάσει έγιναν sold out, παρότι το κόστος του καθενός ξεκινά από τα €1,7 εκατομμύρια. Στην φετινή έκθεση της Γενεύης, η Rimac έφερε στο περίπτερο της ξανά το C_Two, το οποίο όμως ήταν βαμμένο σε ένα νέο χρώμα. Αυτό είναι άσπρο (Arctic White), ενώ υπήρχαν σκούρες μπλε carbon λεπτομέρειες.

Η Rimac έχει κάνει γνωστό ότι τα πρώτα πρωτότυπα του ηλεκτρικού hypercar βρίσκονται ήδη στην παραγωγή και οι ηλεκτροκινητήρες τους έχουν ήδη υποστεί βελτιώσεις, ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν το 2020. Εκτός αυτού, η εξέλιξη της έκδοσης παραγωγής βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος, αλλά αυτή την περίοδο οι μηχανικοί της κροατικής εταιρίας επικεντρώνονται στην μείωση του βάρους, το οποίο προς το παρόν είναι αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που έχουν θέσει ως στόχο.

Έτσι, για να το μειώσουν, προσπαθούν να αντικαταστήσουν τα 222 αλουμινένια μέρη του πλαισίου με 3D τυπωμένα μέρη κατασκευασμένα από τιτάνιο. Η λύση θα προσθέσει επιπλέον 34.000 δολάρια στη τελική τιμή, κάτι το οποίο δεν θέλει η εταιρία καθώς θεωρεί ότι από επιχειρηματική σκοπιά είναι ήδη στο όριο. Η κροατική εταιρεία θα πρέπει να βρει τη λύση για το πρόβλημα του βάρους μέσα στους επόμενους δύο έως τρεις μήνες, γιατί έκτοτε θα ξεκινήσει η διαδικασία των crash tests.

Να θυμίσω πως το αυτοκίνητο αποδίδει 1.914 άλογα με 2.300 Nm ροπής και είναι σε θέση να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε μόλις 1,85 δευτερόλεπτα, τα 0-300 χλμ/ώρα σε 11,8 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 412 χλμ/ώρα. Το 400αρι το κάνει σε 9,1 δευτερόλεπτα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να διαβάσεις εδώ.