Προβλήματα με τον ήλιο έχει το αυτόνομο σύστημα Super Cruise της Cadillac

Σχετικά άρθρα

Από τις αρχές του 2018, η Cadillac προσφέρει στην αγορά το αυτόνομο σύστημα της, που το ονομάζει Super Cruise, στην CT6. Το σύστημα αποτελεί την απάντηση της εταιρίας στο Autopilot της Tesla, προσφέροντας στους οδηγούς τη δυνατότητα να απολαύσουν αυτόνομη οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους, αλλά πάντα απαιτεί από αυτούς να έχουν την προσοχή τους στον δρόμο, με το σύστημα να χρησιμοποιεί κάμερες προκειμένου να διαβάζει τα μάτια του οδηγού και αν διαπιστώσει πως αυτός δεν έχει τη προσοχή του στο δρόμο, τότε απενεργοποιείται.

Ακόμα, ο αντιπρόεδρος του τμήματος παγκόσμιας ανάπτυξη προϊόντων, Mark Reuss, είχε γνωστοποιήσει ότι το Super Cruise θα είναι διαθέσιμο σε όλη τη γκάμα της εταιρίας από το 2020. Φαίνεται, όμως, ότι έχει κάποια μικρά προβλήματα, καθώς σύμφωνα με το Automotive News, το Super Cruise δεν λειτουργεί τέλεια σε ορισμένες καιρικές συνθήκες, όπως η έντονη βροχή ή το χιόνι, ή στην περίπτωση που το φως του ήλιου “τυφλώνει” την κάμερα.

Πολλοί πελάτες έχουν δηλώσει ότι δυσλειτουργεί στο άμεσο ηλιακό φως, ενώ υπήρξαν περιπτώσεις όπου απενεργοποιήθηκε απότομα, με τον Sam Abuelsamid, μηχανικό και αναλυτή της Navigant Research, να τονίζει:

Όπως ακριβώς ο ήλιος καθιστά δύσκολο για εσάς να δείτε τι είναι μπροστά, έτσι κάνει το ίδιο πράγμα και στην κάμερα. Πρόκειται για μια πρόκληση.

O μηχανικός της GM, Daryl Wilson, δήλωσε ότι η επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος είναι άμεση προτεραιότητα για την αμερικάνικη εταιρία, αλλά δεν είναι εύκολη η λύση του συγκεκριμένου προβλήματος, καθώς πρέπει να εξελιχθεί ειδικό hardware.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...

Το εσωτερικό του Cadillac Optiq

Ο μικρός αδερφός του Lyriq, το Cadillac Optiq δεν υστερεί σε πολυτέλεια, με το ηλεκτρικό SUV αυτοκίνητο να κυκλοφορεί στην αγορά της Βορείου Αμερικής...