Η Lotus προσλαμβάνει 200 νέους μηχανικούς

Σχετικά άρθρα

Η Lotus προχωρά στην πρόσληψη 200 νέων μηχανικών, ενώ στα σχέδια της βρετανικής εταιρίας είναι και η δημιουργία ενός νέου μηχανολογικού κέντρου κάπου στο Ηνωμένο Βασίλειο, μακριά από την έδρα της στο Norfolk.

Οι νέες προσλήψεις αποτελούν μέρος μιας επένδυσης πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ στην Lotus από την Geely, προκειμένου η πρώτη να βγάλει στην αγορά νέα μοντέλα, ανάμεσά τους και δύο crossovers. Μέρος των χρημάτων αυτών θα επενδυθούν για την επέκταση του εργοστασίου της Lotus στο Hethel της Αγγλίας.

Στα σχέδια της Geely είναι η κατασκευή και ενός δεύτερου εργοστασίου της Lotus στην Αγγλία, όπως και η δημιουργία ενός νέου κέντρου σχεδίασης και καινοτομίας, πιθανότατα στο Coventry.

Η Geely θέλει να μετατρέψει την Lotus σε ένα premium brand που θα ανταγωνίζεται κυρίως την Porsche, με ορισμένα μοντέλα της να κατασκευάζονται και στη Κίνα. Στόχος της Lotus είναι να καταφέρει να τριπλασιάσει την ετήσια παραγωγή της στις 5.000 μονάδες ετησίως.

Επίσης στα πλάνα της Lotus βρίσκεται και ένα ηλεκτρικό hypercar αξίας 2,2 εκατ. ευρώ. Έχει κωδική ονομασία Type 130 και θα παρουσιαστεί μέσα στο έτος, σε μια ειδική εκδήλωση που θα διοργανώσει η εταιρία στο Λονδίνο.

Το αμιγώς ηλεκτρικό hypercar θα αποδίδει περισσότερα από 1.000 άλογα, ενώ θα κάνει χρήση νέας γενιάς μπαταριών που θα προσφέρουν μεγαλύτερη αυτονομία, όντας παράλληλα ελαφρύτερες. Θα είναι τετρακίνητο και η αυτονομία του εικάζεται πως θα είναι μεγαλύτερη των 400 χλμ. Για την κατασκευή του η Lotus θα συνεργαστεί με την Williams Advanced Engineering.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Lotus ανακοίνωσε τις τιμές του Emeya στην Ευρώπη

Στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου, η Lotus αποκάλυψε το Emeya, με το οποίο η βρετανική εταιρία -υπό κινέζικη ιδιοκτησία- εισέρχεται στην κατηγορία των υπερπολυτελών...
Autoblog.gr