Η Hyundai ανακοίνωσε ότι στον αγώνα του WRC της Πορτογαλίας ο Sebastien Loeb θα τρέξει στη θέση του Andreas Mikkelsen. Παρόλα αυτά, ο 29-χρονος Νορβηγός θα τρέξει στο Rally Σαρδηνίας.

Όπως έχει δηλώσει από την αρχή της χρονιάς, ο πρώτος στόχος του επικεφαλής της Hyundai Motorsport, Andrea Adamo, είναι ο τίτλος των κατασκευαστών και έτσι προτίμησε τον Γάλλο εννιά φορές πρωταθλητή να τρέξει μαζί με τους Thierry Neuville και Dani Sordo.

O Adamo δήλωσε χαρακτηριστικά:

Αυτή η απόφαση δεν πάρθηκε με ελαφριά τη καρδιά. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά ως ομάδα και να εκμεταλλευτούμε όσο περισσότερο μπορούμε τους οδηγούς που έχουμε στη διάθεση μας. Ο Sebastien ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικός στη Χιλή και αισθάνεται πολύ καλά με το αυτοκίνητο στο χώμα. Θεωρήσαμε ότι η συνεισφορά του θα μας βοηθήσει να μεγαλώσουμε και άλλο τη διαφορά μας στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Δουλεύουμε πολύ σκληρά για να βρει ο Andreas και πάλι την αυτοπεποίθηση του και είμαι σίγουρος ότι στην Σαρδηνία θα έχει την ίδια προσέγγιση με αυτή που είχε στην Αργεντινή. Όταν έχουμε μία σύνθεση οδηγών όπως εμείς, και αφού είδαμε τα αποτελέσματα του Rally Χιλής, έπρεπε να αντιδράσουμε άμεσα.

Από την άλλη, ο Loeb είπε:

Είχα πολύ καλή αίσθηση με το i20 WRC στη Χιλή, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ανεβήκαμε στο βάθρο. Είμαι ικανοποιημένος που έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε με το μομέντουμ που χτίσαμε συμμετέχοντας στην Πορτογαλία. Είναι μία απόφαση που δεν περίμενε κανείς μας, αλλά αισθάνομαι αισιόδοξος και αποφασισμένος να συνεισφέρω στην ομάδα με ακόμα ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.