Το VW Group φέρεται πως αποφάσισε να κάνει αλλαγές πρόγραμμα προμήθειας των μπαταριών αξίας περίπου 50 δισ. ευρώ, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στην παραγωγή των μπαταριών η κορεάτικη εταιρεία Samsung SDI.

1

Η Samsung SDI είχε συμφώνησε με το VW Group να του παραδώσει μπαταρίες συνολικής ενεργειακής πυκνότητας 20 GWh, οι οποίες θα τροφοδοτούσαν περίπου 200.000 νέα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα του γερμανικού ομίλου. Όμως συνάντησε δυσκολίες στην παραγωγή και στην πρόσβαση σε πρώτες ύλες. Έτσι η Samsung SDI συμφώνησε με το VW Group να του παραδώσει μπαταρίες συνολικής ενεργειακής πυκνότητας 5 GWh.

2Διάβασε επίσης

VW CEO: Αγοράσαμε μπαταρίες για 50 εκατ. ηλεκτρικά, αφήνουμε πίσω μας το Dieselgate

Η VW, πρόκειται να δαπανήσει 30 δισ. ευρώ για την παραγωγή και την προώθηση των νέων αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που κινούνται αποκλειστικά με ηλεκτρισμό. Η VW περιέγραψε ένα σχέδιο κατασκευής, ενός εγχώριου εργοστασίου μπαταριών στη Γερμανία, μαζί με τη σουηδική εταιρεία Northvolt, κόστους 1 δισ. ευρώ. Το VW Group υπολογίζεται πως θα χρειαστεί μπαταρίες συνολικής ενεργειακής πυκνότητας 300 GWh μέσα σε βάθος δεκαετίας.