Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg δεν ήταν μόνο η γαλλική κυβέρνηση και η Nissan, η αιτία να καταρρεύσουν οι συνομιλίες συγχώνευσης της Renault και της Fiat Chrysler Automobiles.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η ιαπωνική κυβέρνηση η οποία πίστευε πως μια ενδεχόμενη συγχώνευση μεταξύ Renault και FCA θα μπορούσε να βλάψει τη Nissan.

Το δημοσίευμα, που επικαλείται ανώνυμες πηγές που βρίσκονται πολύ κοντά στο θέμα, αναφέρει πως η ιαπωνική κυβέρνηση δήλωσε στη γαλλική κυβέρνηση τις ανησυχίες της σχετικά με τη επικείμενη συμφωνία. Στη συνέχεια, η γαλλική κυβέρνηση, ζήτηση μια παύση των συνομιλιών και περισσότερο χρόνο προκειμένου να κερδίσει την υποστήριξη της Nissan, αλλά η FCA δεν είχε την υπομονή αυτή και έτσι απέσυρε την πρότασή της.

Εάν ισχύει το δημοσίευμα αυτό, γίνεται σαφές πως υπάρχουν αρκετά εμπόδια προκειμένου να υπάρξει μια γρήγορη επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για συγχώνευση μεταξύ της Renault και της FCA. Επίσης δείχνει πως Γαλλία και Ιαπωνία μπορούν να βρουν κοινό έδαφος για να προστατεύσουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες τους και τη συμμαχία Renault-Nissan, μια συμμαχία που ξεπερνά σε διάρκεια τα 20 χρόνια.