Η Porsche πήγε μια ελάχιστα καμουφλαρισμένη Taycan στη Σαγκάη, προκειμένου οι εκλεκτοί πελάτες της να δούνε από κοντά, 3 μήνες πριν την επίσημη παρουσίασή του στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Το μοντέλο θα βρίσκεται στο Porsche Experience Center της Σαγκάη, με την γερμανική εταιρία να πάει την Taycan και στο φετινό Goodwood, εκεί όπου θα την οδηγήσει ο Mark Webber, όσο και στο περιθώριο του τελευταίου αγώνα της φετινής σεζόν της Formula E στη Νέα Υόρκη, με τον Neel Jani να βρίσκεται πίσω από τιμόνι της.

Η Taycan θα κυκλοφορήσει στην αγορά από το 2020 έχοντας αρχική τιμή μεταξύ €65.000 και €75.000 και θα προσφέρεται σε διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού και απόδοσης.

Η βασική έκδοση θα παράγει 402 άλογα, η μεσαία (4S) 536 άλογα και η κορυφαία (Turbo) 600+ άλογα. Σύμφωνα με την γερμανική εταιρία, η Taycan θα μπορεί να γυρνά στο Nurburgring σε λιγότερο από 8 λεπτά.

Η Porsche αναφέρει πως η Taycan διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα, ενώ ετοιμάζει ένα κιβώτιο ταχυτήτων δύο σχέσεων, όπως και ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κεντρικό διαφορικό, ενώ στον πρόσθετο εξοπλισμό θα συναντάμε και ένα μπλοκέ πίσω διαφορικό.

Η έκδοση των 600+ ίππων θα κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,5 δευτ, τα 0-200 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 12, έχοντας αυτονομία 500 χλμ.

Όλες οι εκδόσεις της θα είναι τετρακίνητες, με την Porsche να εξετάζει και μια φθηνότερη πισωκίνητη έκδοση, η οποία θα γίνει διαθέσιμη αρκετούς μήνες μετά το λανσάρισμα του μοντέλου.