Και η Radical δίνει το παρόν στο φετινό Goodwood Festival of Speed, παρουσιάζοντας το νέο της μοντέλο. Το ονομάζει Rapture, και αποτελεί τη ναυαρχίδα των road-legal track-day μοντέλων της μικρής βρετανικής εταιρίας.

Η Radical το περιγράφει ότι είναι φτιαγμένο για να προσφέρει απαράμιλλη απόδοση στο δρόμο, βασισμένο στη μεγάλη εμπειρία που έχει αποκτήσει η εταιρία μέσα από το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το Rapture βασίζεται σε ένα ελαφρύ χωροδικτύωμα, το οποίο έχει πάρει έγκριση από τη FIA για την ασφάλεια του, και “ντύνεται” με ένα άκρως αεροδυναμικό αμάξωμα.

Φορά τον 2,3-λίτρων κινητήρα του Focus RS που έχει αποκτήσει νέο turbo και νέα εισαγωγή αέρα. Αποδίδει 350 άλογα με 434 Nm ροπής και συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο σειριακό κιβώτιο με paddles που στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Διαθέτει Nik-link ανάρτηση με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, μπλοκέ διαφορικό και στο εσωτερικό συναντάμε δύο bucket καθίσματα, ζώνες ασφαλείας 6 σημείων, μια LCD οθόνη που προβάλει όλα τα δεδομένα από το σύστημα καταγραφής δεδομένων και πολυλειτουργικό τιμόνι με ψηφιακό ταμπλό.

Ζυγίζει 765 κιλά, με τα 0-96 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 3 δευτερόλεπτα, τα 0-161 χλμ/ώρα σε 8,4 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 266 χλμ/ώρα. Η εταιρία ξεκινά από σήμερα να δέχεται παραγγελίες, με τις πρώτες παραδώσεις να είναι προγραμματισμένες για τις αρχές Αυγούστου. Η τιμή του δεν ανακοινώθηκε.