Σε απεργία οι εργαζόμενοι της GM Κορέας

Σχετικά άρθρα

Από την ερχόμενη Δευτέρα έως και την Τετάρτη, οι εργαζόμενοι της GM στη Νότια Κορέα θα προχωρήσουν σε απεργία, την πρώτη μετά το 2002, μετά το αδιέξοδο των συνομιλιών ανάμεσα στα συνδικάτα των εργαζομένων και της διοίκησης.

Τα συνδικάτα ζητούσαν αύξηση μισθών, αλλά η διοίκηση αποφάσισε το πάγωμα των βασικών μισθών, χωρίς κάποιο μπόνους, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πέρυσι η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας έδωσε 713 εκατ. δολάρια στην εταιρία, η οποία αποφάσισε να κλείσει το ένα από τα τέσσερα εργοστάσιά της στη χώρα, περικόπτοντας 3.000 θέσεις εργασίας.

Η κυβέρνηση είχε δηλώσει πέρυσι πως η οικονομική βοήθεια των 713 εκατ. δολαρίων θα βοηθούσε την GM θα τουλάχιστον 10 χρόνια, αλλά τα συνδικάτα ανησυχούν πως η GM θα κλείσει και άλλα εργοστάσιά της, προχωρώντας και σε απολύσεις, επειδή η εταιρία δεν έχει ανακοινώσει κανένα σχέδιο παραγωγής για το εργοστάσιό της στην πόλη Bupyeong, για μετά το 2022.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford και GM εξετάζουν συνεργασίες για να ανταγωνιστούν τους Κινέζους

Τόσο η Ford όσο και η GM δήλωσαν πως εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασιών για τη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να ανταγωνιστούν...
Autoblog.gr