Η Toyota ξεκίνησε να τοποθετεί στα δύο νέα της υβριδικά σεντάν μοντέλα για την κινέζικη αγορά, τα Corolla και Levin plug-in hybrid, ίδιου τύπου κυλινδρικές μπαταρίες της Panasonic, που σχεδιάστηκαν για τα μοντέλα της Tesla.

Οι μπαταρίες έχουν το ίδιο μέγεθος με αυτές που κάνει η Panasonic για την Tesla, αλλά η σύνθεσή τους είναι διαφορετική. Η κίνηση αυτή, αντανακλά τις προσπάθειες της Toyota προκειμένου να εξασφαλίσει έναν σταθερό προμηθευτή για τις μπαταρίες, εν μέσω της στροφής της στην ηλεκτροκίνηση.

Οι μπαταρίες αυτές έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία της Panasonic με την Toyota, μια συνεργασία που ξεκίνησε το 2017, ενώ επεκτάθηκε στις αρχές του έτους, με τις δύο εταιρίες να συμφωνούν να κατασκευάσουν μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων, αξιοποιώντας από κοινού τη δύναμη τους, ώστε μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες και ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μπαταριών παγκοσμίως, να επεκτείνουν την ώθηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η Toyota για την ώρα, έχει προχωρήσει στη παραγγελία 50.000 κυλινδρικών μπαταριών από την Panasonic, αναγκάζοντας το εργοστάσιο της δεύτερης στην Οσάκα, να λειτουργεί στο 100% της παραγωγικής του δυνατότητας.