Με 580 χλμ αυτονομία το BMW iNext

Σχετικά άρθρα

Η BMW θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2021, το iNext, το οποίο προσφέρει αυτονομία έως και 580 χιλιόμετρα ανά φόρτιση, στον κύκλο WLTP. Το μοντέλο θα γίνει ένα από τα πρώτα μοντέλα της BMW που θα εξοπλίζεται με τη νέα γενιά ηλεκτροκινητήρων της, οι οποίοι έχουν πιο συμπαγείς διαστάσεις, μιας και σε ένα μόνο μπλοκ θα ενσωματώνουν τον ηλεκτροκινητήρα, το σύστημα μετάδοσης και τα ηλεκτρονικά υποσυστήματα, όντας ένα ενιαίο σύστημα. Οι νέοι ηλεκτροκινητήρες εκτός από μικρότερες διαστάσεις, θα προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις, ενώ συνάμα θα κοστίζουν λιγότερο.

Η BMW θα συνδυάσει του νέους ηλεκτροκινητήρες της με τη νέα γενιά μπαταριών, έτσι ώστε τα νέα της αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα να προσφέρουν αυτονομία έως και 700 χλμ ανά φόρτιση, ενώ τα plug-in υβριδικά έως και 100 χλμ.

Διάβασε επίσης

Με πολυγωνικό τιμόνι το BMW iNext

Η BMW έχει κατασκευάσει περίπου 100 πρωτότυπα iNext για τις διάφορες δοκιμές ανάπτυξής τους ανά τον κόσμο. Στόχος της BMW είναι η συναρμολόγηση του ηλεκτρικού της μοντέλου να γίνεται στην ίδια γραμμή συναρμολόγησης με τα συμβατικά και PHEV μοντέλα της.

Το iNext βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα της γερμανικής εταιρίας, η οποία έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, με plug-in υβριδικούς κινητήρες, αλλά και αμιγώς ηλεκτροκίνητα.

Διάβασε ακόμη

BMW: Κυρτή οθόνη στο iNEXT

Η πλατφόρμα επιτρέπει στην BMW να γίνει πιο ευέλικτη με τα μελλοντικά της μοντέλα, αλλά και να κατασκευάζει στην ίδια γραμμή παραγωγής, μοντέλα με διαφορετικά συστήματα κίνησης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...