Hyundai: Επενδύει 31,4 δισ. ευρώ στην ανάπτυξη αυτόνομης και ηλεκτρικής τεχνολογίας έως το 2025

Σχετικά άρθρα

Το Hyundai Motor Group, η μητρική εταιρία των Hyundai, την Kia και Genesis, ανακοίνωσε πως θα επενδύσει 41 τρισ. γουόν (31,39 δισ. ευρώ), προκειμένου μέχρι το 2025 να αναπτύξει αυτόνομες τεχνολογίες, ηλεκτρικά, κοινόχρηστα και διασυνδεδεμένα μοντέλα.

Η επένδυση αυτή είναι ξεχωριστή από αυτή των 1,6 δισ. δολαρίων που ανακοινώθηκε τον προηγούμενο μήνα, με την Hyundai να συνεργάζεται με την Aptiv, για να αναπτύξουν από κοινού αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 4 και 5.

Ο πρόεδρος της Νοτίου Κορέας, Moon Jae-in, δήλωσε πως πιστεύει ότι μέχρι το 2030, τα μισά από τα νέα αυτοκίνητα που θα πωλούνται θα είναι αυτόνομα, γι’αυτό και το κράτος θα επενδύσει 1,7 τρισ. γουόν (1,3 δισ. ευρώ) το διάστημα μεταξύ 2021-2027, για την ανάπτυξη της αυτόνομης τεχνολογίας. Ο Moon Jae-in είπε μεταξύ άλλων:

Η αγορά των αυτόνομων οχημάτων είναι μια χρυσή αγορά για την αναζωογόνηση της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η Hyundai θα προσφέρει στην αγορά αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 4 και ενδεχομένως και επιπέδου 5 από το 2024 σε εταιρικούς στόλους, ενώ το ευρύ κοινό θα αποκτήσει πρόσβαση σε αυτές τις τεχνολογίες από το 2027.

Η Hyundai θέλει να πουλά περισσότερα από 560.000 ηλεκτρικά μοντέλα ετησίως μέχρι το 2025, γι’αυτό και θα βγάλει στην αγορά 16 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι τότε, ενώ μέχρι το 2022 θα προσφέρει στην αγορά 13 φιλικά προς τος περιβάλλον οχήματα (υβριδικά, plug-in υβριδικά, ηλεκτρικά, υδρογόνου).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Genesis G80 EV Magma Concept

Στο περίπτερο της Genesis στην έκθεση του Πεκίνου βρίσκεται το G80 EV Magma Concept, με το πρωτότυπο να ξεχωρίζει από το νέο bodykit κατασκευασμένο...

Η Kia μας δείχνει καμουφλαρισμένο το Tasman

Η Kia έδωσε στη δημοσιότητα ένα μικρό video του Tasman, κρύβοντας το κάτω από ένα περίτεχνο καμουφλάζ. Το αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει το 2025 και...

H Kia κάνει δοκιμές του Tasman στην Αμερική

Πριν περίπου δύο εβδομάδες, η Kia ανακοίνωσε το όνομα του πολυαναμενόμενου pickup που ετοιμάζει, το οποίο θα λέγεται Tasman. Αυτό είναι το πρώτο pickup στην...