Η Bugatti συμμετείχε στο Zoute Grand Prix Concours d’Elegance που διεξήχθη τις προηγούμενες ημέρες στο Βέλγιο και εκεί είχε πάει ένα μουλάρι παρουσίασης της Centodieci, που δεν διέθετε τον W16 8,0-λίτρων κινητήρα με τέσσερα turbο, απόδοσης 1.600 ίππων στις 7.000 σ.α.λ, αλλά έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα που μπορεί ίσα-ίσα να κινήσει το αυτοκίνητο.

Η Centodieci παρουσιάστηκε τον περασμένο Αύγουστο ως ο πνευματικός διάδοχος της EB110. Ο σχεδιασμός της αντλεί στοιχεία από όλες τις σύγχρονες δημιουργίες της Bugatti, αλλά περισσότερο από την EB110. Στο μπροστά μέρος το splitter και οι εισαγωγές αέρα μιμούνται αυτές της EB110, με το σήμα της εταιρίας να βρίσκεται πλέον όχι στη γρίλια, αλλά πάνω στο καπό.

Οι ζάντες είναι νέες, με τις μεσαίες κολώνες να μην έχουν πλέον το C σχεδιασμό, αλλά φέρουν πέντε στρόγγυλες εισαγωγές αέρα που τροφοδοτούν με αέρα τον κινητήρα. Στο πίσω μέρος υπάρχουν LED φωτιστικά σώματα με οκτώ στοιχεία, νέες τετραπλές απολήξεις εξατμίσεων, τεράστια αεροτομή και μεγάλος διαχύτης.

Κίνηση παίρνει από τον W16 8,0-λίτρων κινητήρα με τέσσερα turbο, απόδοσης 1.600 ίππων στις 7.000 σ.α.λ, 100 περισσότερα από την Chiron. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 2,4 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 6,1 δευτερόλετπα, τα 0-300 χλμ/ώρα σε 13,1 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 380 χλμ/ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη). Η δύναμη περνά σε όλους τους τροχούς μέσω ενός 7-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, που διαθέτει και paddles πίσω από το τιμόνι.

Το βάρος σε σχέση με την Chiron έχει μειωθεί κατά 20 κιλά και σύμφωνα με τον CEO της Bugatti, Stephan Winkelmann, ο ιδιοκτήτης της κάθε μιας Centodieci θα επιλέξει τα χρώματα τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Η παραγωγή της Bugatti Centodieci θα περιοριστεί σε μόλις 10 μονάδες και όπως φαντάζεσαι, ήδη αυτές έχουν βρει τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι έδωσαν το ποσό των 8 εκατ. ευρώ (χωρίς φόρους κτλ) προκειμένου να αποκτήσουν μια Centodieci.

Το πιθανότερο είναι αυτά τα δέκα αυτοκίνητα να μην τα δούμε ποτέ σε δημόσιους δρόμους, αφού θα κλειστούν στα γκαράζ των ιδιοκτητών τους.