Νέο Volkswagen Golf. Σχεδόν επίσημο!

Σχετικά άρθρα

Ανανέωση

Επίσημο: Νέο Volkswagen Golf

Σχεδόν 18 ώρες προτού η Volkswagen το παρουσιάσει επίσημα, διέρρευσαν 30 επίσημες φωτογραφίες του νέου Golf, που μας αποκαλύπτουν κάθε σπιθαμή του, όπως και μια σειρά τεχνικών χαρακτηριστικών του.

Εξελικτική σχεδίαση

Όπως μας έχει συνηθίσει η Volkswagen σε κάθε νέα γενιά του best seller μοντέλου της, ο σχεδιασμός του νέου Golf είναι εξελικτικός, με το μοντέλο να διαθέτει νέας σχεδίασης φωτιστικά σώματα, νέα μάσκα, νέο λογότυπο, νέο καπό με έντονα νεύρα, χρωμιομένα διακοσμητικά που μιμούνται τις απολήξεις των εξατμίσεων, με το λογότυπο “Golf” να βρίσκεται πλέον στο κέντρο του πορτμπαγκάζ.

GTE έκδοση

Η GTE έκδοση έχει ελαφρώς διαφορετικό σχεδιασμό, με νέους προφυλακτήρες, διαφορετική γρίλια, πλαϊνές ποδιές, με την θύρα φόρτισης της μπαταρίας να βρίσκεται στο μπροστινό αριστερό φτερό.

Μηχανικά συνδυάζει τον 1.5 TSI κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδουν συνδυαστικά 206 άλογα, έχοντας ηλεκτρική αυτονομία 65 χλμ.

Εσωτερικό

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι μεγαλύτερες με την Volkswagen να δημιουργεί ένα ψηφιοποιημένο και προσανατολισμένο προς τη συνδεσιμότητα εσωτερικό, που φέρει λειτουργίες και υπηρεσίες που βασίζονται στο διαδίκτυο.

Το τιμόνι είναι νέο και ο πίνακας οργάνων ψηφιακός. Το νέο Golf διαθέτει μια μεγάλη γκάμα βοηθητικών συστημάτων υποστήριξης του οδηγού, με την καμπίνα να έχει γίνει πιο premium, διαθέτοντας κρυφό LED φωτισμό, καλύτερης ποιότητας υλικά, ενώ έχει ελάχιστα φυσικά κουμπιά, μόλις 4, τα οποία βρίσκονται ανάμεσα στους κεντρικούς λεπτούς αεραγωγούς. Υπάρχουν επιφάνειες αφής για τον έλεγχο του συστήματος κλιματισμού, ακριβώς κάτω από την κεντρική οθόνη και ηλεκτρικά ελεγχόμενο χειρόφρενο.

Ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου DSG είναι πολύ μικρός, ενώ υπάρχει μια ακόμη οθόνη αφής στα αριστερά του πίνακα οργάνων, που ενεργοποιεί/απενεργοποιεί τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, όπως και τους προβολείς ομίχλης. Επίσης το νέο Golf εξοπλίζεται με head-up display και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που υποστηρίζει gestures, με τον βασικό εξοπλισμό να γίνεται πλουσιότερος.

Διαστάσεις

Το νέο Golf έχει 4,28 μέτρα μήκος και 1,46 μέτρα ύψος. ,με το μεταξόνιο του να είναι παρόμοιο με αυτό της τωρινής γενιάς (2,64 μέτρων). Το νέο μοντέλο βασίζεται στην MQB πλατφόρμα, με το βάρος του να είναι μειωμένο κατά 50 κιλά, σε σύγκριση με το Golf 7.

Κινητήρες

Το νέο Golf εξοπλίζεται με TSI και TDI κινητήρες της οικογένειας EA 211 Evo, ενώ ανάμεσά τους υπάρχει και ο νέος 1.5 TSI 48-Volt ήπιος υβριδικός κινητήρας. Η γκάμα των κινητήρων αποτελείται από τον 1.0 TSI, τον 1.5 TSI, τον 2.0 TSI, τον 2.0 TDI και τον 1.5 TGI.

Επίσης υπάρχει η GTE plug-in υβριδική έκδοση που συνδυάζει τον 1.5 TSI κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα, αποδίδοντας συνδυαστικά 206 άλογα, έχοντας ηλεκτρική αυτονομία 65 χλμ. Το e-Golf καταργείται, αφού πλέον η Volkswagen προσφέρει στην αγορά το ID.3.

Τα Golf GTI και Golf R δυναμώσουν. Το Golf R θα παράγει μεταξύ 330-350 ίππων, με το νέο Golf GTI να φορά τον 2,0-λιτρο TSI κινητήρα που θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις με την βασική έκδοση να αποδίδει κοντά μεταξύ 230-260 ίππων, ενώ η δυνατότερη έκδοση, που εικάζεται πως θα ονομαστεί Golf GTI Cup, θα αποδίδει 290-300 άλογα. Ο κινητήρας θα συνδυάζεται τόσο με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, όσο και με 7-τάχυτο αυτόματο DSG.

Το νέο Golf GTI θα προσφέρεται στην αγορά από τις αρχές του 2020 και τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Παραγωγή

Η Volkswagen ξεκίνησε την παραγωγή του νέου Golf και το κατασκευάζει γρηγορότερα από ποτέ

Πωλήσεις

Το νέο Golf θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία από τον Δεκέμβριο, αρχικά σε Γερμανία και Αυστρία, και θα προσφέρεται αποκλειστικά ως πεντάπορτο, μιας και καταργείται η τρίθυρη έκδοση του. Μέσα στο 2020 θα παρουσιαστεί και η Variant έκδοση του.

Φωτογραφίες

ΠηγήElpais,com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...