Μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσης με το Groupe PSA και κατά την διάρκεια την παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου του έτους, ο CEO της FCA, Mike Manley μίλησε για τη σχέση της εταιρείας του με την Tesla και πώς θα μπορούσε να προχωρήσει αυτή στο μέλλον.

Όταν ο Manley ρωτήθηκε για πιθανή αγορά μιας ηλεκτρικής πλατφόρμας ή πλατφορμών από την Tesla, ο διευθύνων σύμβουλος της FCA δήλωσε ότι όταν ολοκληρωθεί η συγχώνευση, τότε η ηλεκτροκίνηση θα υφίσταται σε μεγάλη κλίμακα και ότι η περαιτέρω συνεργασία με την Tesla θα είχε νόημα.

Ο CEO της FCA θεωρεί ότι θα ήταν λάθος να κλείσει την πόρτα σε μια τέτοια συνεργασία, εξηγώντας ότι οι δυνατότητες μιας τέτοιας θα μπορούσαν να επιτρέψουν τόσο στην FCA όσο και στην PSA να εξοικονομήσουν σημαντικά κεφάλαια. Και συνέχισε λέγοντας μια μεγάλη αλήθεια, τονίζοντας ότι στην εποχή της ηλεκτροκίνησης ο πελάτης δεν θα γνωρίζει τις διαφορές σε ορισμένα εξαρτήματα, όπως οι μπαταρίες και τους ηλεκτροκινητήρες.

Για να προσθέσει, ότι μια εταιρεία θα μπορούσε να αγοράσει μια πλατφόρμα τύπου “skateboard” από την Tesla και μετά θα ρυθμίζει τα περιφερειακά εξαρτήματα, όπως η ανάρτηση και ο χειρισμός του αυτοκινήτου ώστε να ταιριάζει στις διάφορες ανάγκες της.