Η οργανωτική επιτροπή ASO (Amaury Sport Organization) ανακοίνωσε την διαδρομή του Rally Dakar του 2020 που θα διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 5 Ιανουαρίου από τη Jeddah, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας που βρίσκεται στη δυτική ακτή, με την καρό σημαία να πέφτει στις 17 Ιανουαρίου στην πόλη Al-Qiddiya μετά από 12 ημερήσιες ειδικές διαδρομές και πάνω από 9.000 χιλιόμετρα αγώνα. Έχει προγραμματιστεί μια ημέρα ανάπαυσης στις 11 Ιανουαρίου στο Riyadh.

Δεδομένης της φύσης των εδαφών της Σαουδικής Αραβίας, μεγάλο μέρος της διαδρομής του αγώνα θα χαρακτηρίζεται από αμμόλοφους -όπως στο φετινό Dakar στο Περού- καθώς οι αγωνιζόμενοι θα διασχίσουν την έρημο Rub ‘al Khali. Το πρώτο στάδιο του αγώνα περιλαμβάνουν μερικά κομμάτια με τύπου WRC ειδικές διαδρομές και ορεινές διαδρομές.

Η συμφωνία με την Σαουδική Αραβία έχει πενταετή διάρκεια, αν και αυτό δεν αποκλείει άλλες χώρες να ενταχθούν στη διαδρομή μέσα σε αυτά τα χρόνια. Η χώρα έδωσε στην ASO 15 εκατ. δολάρια, προκειμένου να καταφέρει να πάρει τον αγώνα, χρήματα που ήταν 5 φορές περισσότερα από αυτά που πρόσφεραν οι αρχές της Χιλής (3 εκατ. δολάρια), ενώ πρόταση για να πάρουν το Rally Dakar έκανε τόσο η Κίνα, όσο και οι χώρες της Βορείου Αφρικής.