Στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, η BAIC εξαγόρασε το 5% των μετοχών της Daimler, μητρικής εταιρίας της Mercedes-Benz, με το κινέζικο στοιχείο στον γερμανικό όμιλο να είναι πιο μεγάλο από ποτέ, καθώς από το 2018, ο Κινέζος Li Shufu, ιδιοκτήτης και πρόεδρος της Geely, έχει γίνει ο μεγαλομέτοχος της Daimler, εξαγοράζοντας το 9,69% των μετοχών της. Επίσης η Geely έχει εξαγοράσει το 50% της Smart. Η Daimler έχει συνεργασία με την BAIC από το 2013, έχοντας δημιουργήσει και την κοινοπραξία Beijing Benz Automotive.

Η BAIC, όμως, δεν αρκείται στο 5%, καθώς στη συνεδρίαση των επενδυτών στα μέσα Οκτωβρίου, έγινε γνωστό ότι και οι δύο πλευρές [BAIC και Daimler] είναι διατεθειμένες να αυξήσουν τα ποσοστά συμμετοχής τους. Αυτό το αυξημένο ενδιαφέρον για τη Daimler έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση από την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ότι θα κάνει σημαντικές μειώσεις στα κόστη, θα προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού και σε πάγωμα των μισθών των εργαζομένων της.

Η Daimler δήλωσε σε ρυθμιστική κατάθεση την περασμένη Παρασκευή, ότι η HSBC κατείχε το 5,23% στα δικαιώματα ψήφου της Daimler απευθείας, καθώς και μέσω πράξεων ανταλλαγής μετοχών από τις 15 Νοεμβρίου. Η BAIC χρησιμοποίησε την HSBC για να την βοηθήσει να αποκτήσει το αρχικό της μερίδιο του 5%.

Η BAIC (Beijing Automobile Group Co Ltd) είναι ο κύριος εταίρος της Daimler στην Κίνα εδώ και πολλά χρόνια και λειτουργεί εργοστάσια της Mercedes-Benz στο Πεκίνο μέσω της Beijing Benz Automotive.