Αύξηση πωλήσεων για το Groupe Renault σε Ελλάδα και Ευρώπη το 2019

Σχετικά άρθρα

Οι πωλήσεις του Groupe Renault σε Ελλάδα και Ευρώπη, παρουσίασαν αύξηση για ακόμη μια χρονιά. Συγκεκριμένα. στην Ελλάδα, η Renault και η Dacia, με συνολικές πωλήσεις 6.112 αυτοκινήτων κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 11%, την ώρα που οι συνολικές πωλήσεις της αγοράς επιβατικών κατέγραψαν αύξηση 10,3%. Παράλληλα, το συνολικό μερίδιο του Groupe Renault στην Ελλάδα, ανέβηκε στο 5,4%.

Πιο αναλυτικά, η Renault αύξησε τις πωλήσεις της κατά 2,1%, ενώ τα περισσότερα από τα μοντέλα με τα οποία εκπροσωπείται στην ελληνική αγορά κατέγραψαν ανοδική πορεία σε σχέση με την περσινή χρονιά. Το Twingo σημείωσε αύξηση πωλήσεων κατά 48% στην κατηγορία του, ενώ το Clio έκανε συνολικά 3.000 πωλήσεις, αύξηση της τάξης του 1,7%, κατακτώντας την 8η θέση στο σύνολο των πωλήσεων της ελληνικής αγοράς. Το Captur σημείωσε αύξηση των πωλήσεών του κατά 65%, ενώ το Kadjar αύξησε τις πωλήσεις του κατά 52%.

Διάβασε επίσης

Τα best-seller μοντέλα της ελληνικής αγοράς για το 2019

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στα επαγγελματικά, το Groupe Renault αύξησε τις πωλήσεις του στην Ελλάδα κατά 26,2%, συγκριτικά με την περσινή χρονιά, κατακτώντας μερίδιο 5,1%, ενώ το Dacia Dokker Van έγινε το επαγγελματικό μοντέλο με την μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων μέσα στο 2019.

Η πορεία της Dacia και το 2019 επιβεβαίωσε το λόγο για τον οποίο αποτελεί ένα “success story”. Συνεχίζοντας την ανοδική πορεία των τελευταίων ετών, η Dacia αύξησε τις πωλήσεις της κατά 38,9%, και το μερίδιό της στην ελληνική αγορά στο 1,6% (από το 1,3% της προηγούμενης χρονιάς). Και αυτό το χρωστάει πρωτίστως στο Duster που κατέκτησε την 3η θέση της κατηγορίας του (C-SUV), εκτοξεύοντας τις πωλήσεις του κατά 79%, σε σχέση με το 2018.

Δες και αυτό

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου το 2019

Το Groupe Renault και στην Ευρώπη κατέγραψε θετική πορεία για άλλη μια χρονιά. Οι πωλήσεις του αυξήθηκαν κατά 1,3%, με το Clio να παραμένει ηγέτης της κατηγορίας του πανευρωπαϊκά, όπως, άλλωστε, κατάφερε να κάνει και το Captur. Αντιστοίχως, η Dacia σημείωσε αύξηση πωλήσεων για 7η συνεχόμενη χρονιά, που το 2019 έφτασε το 10,4%.

Διάβασε ακόμη

+1,2% οι πωλήσεις νέων ΙΧ στην Ευρώπη το 2019. Ποιες εταιρίες είδαν αύξηση και ποιες πτώση πωλήσεων

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στις 2 Μαΐου τα αποκαλυπτήρια του Renault Symbioz

Από τις αρχές του έτους η Renault έχει γνωστοποιήσει ότι ετοιμάζει ένα μεσαίο crossover, το οποίο θα ονομαστεί Symbioz. Σήμερα, η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε...

Επίσημο: Renault Captur facelift

Την ανανεωμένη έκδοση του Captur παρουσίασε σήμερα η Renault, μιας και το μοντέλο μετά από 4,5 χρόνια που βρίσκεται στην αγορά χρειαζόταν μια ανανέωση...

Τέλος εποχής για το Renault Zoe. Νέο Clio το 2026

H Renault σταμάτησε επίσημα την παραγωγή του Zoe στις 30 Μαρτίου 2024 (αν και στην πραγματικότητα σταμάτησε πολύ πριν από τα Χριστούγεννα), με περίπου...