Η McLaren ανέβασε στο κανάλι της στο YouTube ένα video στο οποίο βλέπουμε τον Bruno Senna να οδηγεί μια McLaren Senna GTR, με τον ανιψιό του Ayrton Senna να μιλά για την εμπειρία αυτή.

1

Η McLaren Senna GTR είναι η γρηγορότερη McLaren κατασκευάστηκε ποτέ, εκτός των μονοθεσίων της στη Formula 1 και κίνηση παίρνει από τον twin-turbo 4,0-ιτρο V8 κινητήρα, απόδοσης 825 ίππων και 800 Nm ροπής.

Δεν υπάρχει ο δεύτερος καταλύτης σε σχέση με την Senna, με τις απολήξεις των εξατμίσεων να μην βρίσκονται στο πλάι όπως στο πρωτότυπο, αλλά στο πίσω μέρος. Σύμφωνα με την McLaren, η λύση αυτή επιλέχθηκε λόγω μείωσης της πολυπλοκότητας και του βάρους. Οι ζάντες είναι 19″ με Pilelli slicks ελαστικά διαστάσεων 285/650 μπροστά και 325/705 πίσω. Τα φρένα αποτελούνται από εξαπίστονες δαγκάνες μπροστά και τετραπίστονες πίσω, με carbon-κεραμικούς δίσκους 390 mm.

2

Η Senna GTR μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας και ζυγίζει 1.188 κιλά, 10 λιγότερα από την Senna. Το νέο αεροδυναμικό body kit παράγει 1.000 κιλά κάθετης δύναμης, με την McLaren να αφαιρεί κάθε τι περιττό από το εσωτερικό. Εκεί συναντάμε αγωνιστικό τιμόνι, αγωνιστικό πίνακα οργάνων, data logger με επικοινωνία τα pit και σύστημα πυρόσβεσης. Μόλις 75 McLaren Senna GTR κατασκευάστηκαν, οι οποίες έγιναν ανάρπαστες, με τον κάθε ιδιοκτήτη να πληρώνει στην McLaren το ποσό του £1.100.000 (€1.325.000) χωρίς του φόρους, προκειμένου να αποκτήσει το αυτοκίνητο.