Η Porsche εξετάζει την επιστροφή της στο Le Mans

Σχετικά άρθρα

Η Porsche έχει ξεκινήσει να εξετάζει την επιστροφή της στο Le Mans, μετά την ανακοίνωση της νέας LMDh κατηγορίας, στην οποία το ίδιο αγωνιστικό θα μπορεί να συμμετέχει στους αγώνες αντοχής σε Daytona, Sebring και Le Mans. Η νέα κατηγορία θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2021, με τα νέα αγωνιστικά να βασίζονται στα πρωτότυπα της κατηγορίας DPi 2.0 του IMSA και των LMP2 και Hypercar του ACO.

Η LMDh είναι μια εναλλακτική της Hypercar κατηγορίας της FIA, η οποία δεν φαίνεται να έχει τη συμμετοχή που θα ήθελε η FIA λόγω του αυξημένου κόστους ανάπτυξης του νέου αγωνιστικού. Τα πλαίσια των αγωνιστικών της LMDh κατηγορίας θα κατασκευάζονται από τις Dallara, Ligier, Multimatic και Oreca, ενώ μηχανικά τα αγωνιστικά θα διαθέτουν υβριδικό KERS σύστημα στον πίσω άξονα, με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης να προέρχεται από κάποια αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο Pascal Zurlinden, ο γενικός διευθυντής του Motorsport τμήματος της Porsche δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του:

Η Porsche εξετάζει σοβαρά την συμμετοχή της στην LMDh κατηγορία, αλλά δεν υπάρχει ακόμη απόφαση. Θα εξετάσουμε τους κανονισμούς που θα ανακοινωθούν και θα αποφασίσουμε. Βρίσκουμε ενδιαφέρον το γεγονός πως στην LMDh κατηγορία το ίδιο αγωνιστικό μπορεί να συμμετέχει σε δύο σειρές αγώνων (WEC και IMSA SportsCar).

Οι κανονισμοί ήταν προγραμματισμένοι να ανακοινωθούν μέσα στο μήνα κατά την διάρκεια του SuperSebring, του Σαββατοκύριακου όπου διεξάγεται ο 12ωρος αγώνας αντοχής του Sebring, αλλά και ο αγώνας 1.000 μιλίων του Sebring, αλλά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο αγώνας αναβλήθηκε. Σύμφωνα με την IMSA, οι κανονισμοί θα καθυστερήσουν λίγο, αλλά θα ανακοινωθούν μέσα στο προσεχές διάστημα.

Όταν ανακοινωθούν οι κανονισμοί θα τους εξετάσουμε ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια να πάμε στο διοικητικό συμβούλιο και να κάνουμε την πρόταση να επιστρέψουμε στην κορυφή της κατηγορίας. Κάποιος μπορεί να ενθουσιαστεί.

είπε ο Zurlinden.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...

Ανανεωμένη Porsche Cayenne GTS με 500 άλογα

Την ανανεωμένη έκδοση της Cayenne GTS παρουσιάζει η Porsche με το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις από τους νέους προφυλακτήρες, από τα...