Την τρίτη γενιά του BT-50 παρουσιάζει η Mazda με το μοντέλο να φέρει την Kodo σχεδιαστική γλώσσα της ιαπωνικής εταιρίας και να μοιάζει αρκετά με το CX-9. Βασίζεται στην πλατφόρμα του Isuzu D-Max και κίνηση παίρνει από τον 3,0-λιτρο turbodiesel κινητήρα απόδοσης 190 ίππων με 450 Nm ροπής, ενώ σε ορισμένες αγορές θα προσφέρεται και ο 1.900άρης turbodiesel απόδοσης 150 ίππων και 350 Nm ροπής.

Η κίνηση στέλνεται στους τροχούς (4×4 και 4×2) είτε μέσω ενός 6-τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου, είτε μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου. Έχει ικανότητα ρυμούλκησης 3,5 τόνων και μπορεί να μεταφέρει έως 1 τόνο στη καρότσα του.

Στο εσωτερικό συναντάμε το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη 9″ προερχόμενο από το νέο D-Max. Επίσης υπάρχει δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι, δερμάτινες επενδύσεις και συμβατότητα με Apple CarPlay και Android Auto.

Από πλευράς συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, το νέο Mazda BT-50, φέρει μεταξύ άλλων Adaptive Cruise Control, Auto Emergency Braking, Lane Keep Assist, Blind Spot Monitor και Rear Cross Traffic Alert.