Δικαστής ζητά από τους CEO των GM και FCA να “τα βρουν” εξωδικαστικά

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Νοέμβριο η General Motors κατέθεσε μήνυση εναντίον της Fiat Chrysler και των πρώην στελεχών της, κατηγορώντας την πως δωροδόκησε υψηλά ιστάμενους στο United Auto Workers (UAW), το συνδικάτο Αμερικανών και Καναδών εργαζομένων στις αυτοκινητοβιομηχανίες, προκειμένου να λάβει ευνοϊκότερους όρους στις διαπραγματεύσεις εργασίας, οφέλη στους μισθούς και στις εργασιακές πρακτικές.

Τώρα, ο Paul Borman, ο δικαστής που έχει αναλάβει την εκδίκαση της υπόθεσης κάλεσε την CEO της GM Mary Barra και τον CEO της FCA Mike Manley να συναντηθούν έως την 1η Ιουλίου, προκειμένου να προσπαθήσουν να λύσουν εξωδικαστικά την υπόθεση, ώστε αυτή να μην καταλήξει σε δίκη που θα χρειαστεί χρόνια για να τελεσιδικήσει.

Διάβασε επίσης

Η GM μήνυσε την Fiat Chrysler για δωροδοκία και διαφθορά

Ο Borman πρόσθεσε πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες πρέπει να επικεντρωθούν στην κατασκευή αυτοκινήτων και να διατηρήσουν τους εργαζομένους τους, ειδικά σήμερα, που ο κορωνοϊός έχει βλάψει σημαντικά την οικονομία των ΗΠΑ, με την χώρα να ασχολείται και με τα θέματα φυλετικής αδικίας, μετά τον θάνατο του George Floyd.

Εκπρόσωπος της GM δήλωσε πως ανυπομονεί να έχει έναν εποικοδομητικό διάλογο με την FCA, με την δεύτερη να σχολιάζει και αυτή με θετικό τρόπο την πρόταση του δικαστή, ο οποίος θα περιμένει το μεσημέρι της 1η Ιουλίου οι Bara και Manley να τον ενημερώσουν σχετικά με τα αποτελέσματα της συζήτησής τους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί το Fiat 500L του Πάπα Φραγκίσκου

Το Σεπτέμβριο του 2015 ο Πάπας Φραγκίσκος όταν επισκέφτηκε τις Η.Π.Α, δεν είχε επιλέξει κάποιο θωρακισμένο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του, αλλά ένα ταπεινό...