Η Eagle παρουσιάζει την Lightweight GT

Σχετικά άρθρα

Η Eagle αποκάλυψε το τέταρτο μοντέλο της που συμπληρώνει την υπάρχουσα γκάμα των Spyder GT, Speedster και Low Drag GT. Ουσιαστικά πρόκειται για μια restomod Jaguar E-Type Lightweight. Βασίζεται σε μια Jaguar E-Type Series 1 που διαθέτει νέα πάνελ αμαξώματος, κατασκευασμένα από αλουμίνιο. Οι ζάντες είναι 16″ κατασκευασμένες από μαγνήσιο, ενώ από το ίδιο υλικό είναι και άλλα μέρη του αυτοκίνητου όπως το κάρτερ και το “καβούκι” του κιβωτίου και του διαφορικού.

Ζυγίζει 1.017 κιλά και διαθέτει ελαφριά ψαλίδια, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, πολλαπλή εξαγωγής από Inconel και εξάτμιση κατασκευασμένη από τιτάνιο.

Μηχανικά φορά έναν ατμοσφαιρικό 4,7-λίτρων εξακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 380 ίππων με 508 Nm ροπής, με αλουμινένιο μπλοκ και τρία Weber καρμπυρατέρ. Συνδυάζεται με ένα 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 273 χλμ/ώρα.

Κάθε Lightweight GT απαιτεί περίπου 8.000 εργατοώρες για να ολοκληρωθεί ενώ όπως αναφέρει η ίδια η εταιρία, κάθε μία από τις λίγες Lightweight GT που θα παραχθούν, θα είναι εντελώς bespoke, σύμφωνα με τις εντολές του κάθε πελάτη. Η εταιρία δεν ανακοίνωσε την τιμή της, αλλά αυτή αναμένεται να ξεπερνά τις 700.000 λίρες Αγγλίας (775.000 ευρώ), με την εταιρία να κατασκευάζει δύο Lightweight GT ετησίως.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...