Πωλείται μια σπάνια Lamborghini Diablo GT του 2000

Σχετικά άρθρα

Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι από τις ελάχιστες που ο ιδιοκτήτης ενός ιδιαίτερου αυτοκινήτου το “χάρηκε” κατά την διάρκεια της συμβίωσης μαζί του. Και αυτό γιατί η εικονιζόμενη Lamborghini Diablo GT έχει διανύσει 42.500 χλμ. από το 2000, όταν και την αγόρασε ο μοναδικός της ιδιοκτήτης.

Κάνοντας μια μικρής αναδρομή, η Lamborghini παρουσίασε την συγκεκριμένη έκδοση της Diablo στην έκθεση της Γενεύης του 1999 και από τότε, το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ένα από τα πλέον σπάνια και ποθητά μοντέλα της εταιρίας. Επί της ουσίας, η Diablo GT ήταν η έκδοση δρόμου της αγωνιστικής Diablo GT2.

Από το εργοστάσιο της εταιρίας στη Sant’Agata βγήκαν μόλις 80 αυτοκίνητα, με την συγκεκριμένη να είναι μια από τις μόλις δύο που είναι βαμμένη σε μη μεταλλικό μαύρο χρώμα. Μηχανικά, κινείται από έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα με χωρητικότητα 6 λίτρων που αποδίδει 575 άλογα στις 7.300 σ.α.λ. χάρη στη νέα εισαγωγή και εξάτμιση, τις μπιέλες τιτανίου και τον νέο, ελαφρύτερο στροφαλοφόρο άξονα.

Όμως η Diablo GT δεν ήταν μόνο ιπποδύναμη. Με την εκτενή χρήση ανθρακονημάτων τόσο στο εξωτερικό –μόνο η οροφή και οι πόρτες ήταν από αλουμίνιο- όσο και στο εσωτερικό, η GT ήταν 70 κιλά ελαφρύτερη από την SV και 165 (!) κιλά ελαφρύτερη από την VT. Όλα αυτά, είχαν ως αποτέλεσμα 0-160 χλμ/ώρα της τάξης των 8 δευτερολέπτων και τελική ταχύτητα που έφτανε τα 346 χλμ/ώρα. Ο “ταύρος” πωλείται από την αντιπροσωπεία πολυτελών αυτοκινήτων Bob Forstner του Λονδίνου, και παρότι η τελευταία δεν αναφέρει τιμή, ανάλογα αυτοκίνητα στο παρελθόν έχουν αλλάξει χέρια για περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ.

ΠηγήBob Forstner

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αυτή η μπλε Lamborghini Countach LPI 800-4 πωλείται για 3,3 εκατ. δολάρια

Το καλοκαίρι του 2021 η Lamborghini γιόρτασε τα 50στα γενέθλια της Countach παρουσιάζοντας τη σύγχρονη εκδοχή του θρυλικού της supercar, με τις παραδόσεις της...

Δες μια twin-turbo Lamborghini Huracan να πιάνει τα 363 χλμ/ώρα στην Autobahn

Αυτή η Lamborghini Huracan Performance έχει αποκτήσει διπλά turbo, με τον V10 5,2-λίτρων κινητήρα να αποδίδει 1.250 άλογα με 1.100 Nm ροπής και όπως...
Autoblog.gr