Χρειάστηκαν τέσσερις μήνες για να καταφέρει η Bugatti να πάει την Chiron Pur Sport στη Γενεύη και πλέον το εξαιρετικό γαλλικό hypercar βρίσκεται στην καρδιά του οικονομικού παραδείσου της Ευρώπης, και όχι μόνο. H Bugatti είχε προγραμματιστεί να παρουσιάσει την Chiron Pur Sport στην φετινή έκδοση της Γενεύης, αλλά -όπως γνωρίζεις- η τελευταία δεν πραγματοποιήθηκε εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Αντ’αυτού, την είδαμε διαδικτυακά στις αρχές του περασμένου Μαρτίου.

Αμέσως μετά τη χαλάρωση των μέτρων για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στις ευρωπαϊκές χώρες, η γαλλική εταιρία ξεκίνησε ένα road trip θέλοντας να πάει την Chiron Pur Sport στην Ελβετική πόλη. Αυτό δεν έγινε μ εύκολο τρόπο της μεταφοράς του αυτοκινήτου μέσω cargo φορτηγού, αλλά με αφετηρία το Παρίσι, η Chiron Pur Sport έκανε ένα tour σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Λονδίνο και το Αμβούργο, για να καταλήξει στη Γενεύη, και την αντιπροσωπεία της Bugatti εκεί.

H Pur Sport είναι η πιο σκληροπυρηνική έκδοση της Chiron, και για να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις της χρήσης σε πίστα, το αυτοκίνητο φέρει ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο και αλλαγές στο στήσιμο της, καθώς η εταιρία ήθελε να κάνει την έκδοση πιο ευχάριστη και πιο άμεση σε διαδρομές γεμάτες στροφές.

Η Bugatti έχει κάνει κατά 18% πιο κοντές τις σχέσεις του κιβωτίου, θυσιάζοντας την τελική ταχύτητα, επιδιώκοντας ελαστικότητα και άμεση επιτάχυνση. Τέλος, ο W16 quad-turbo κινητήρας 8,0-λίτρων αποδίδει 1.500 άλογα και στροφάρει 200 σ.α.λ πιο ψηλά, φτάνοντας πλέον έως τις 6.900 σ.α.λ.